Trenutno se predvaja:
4. april 2021 ob 07:58 Novice

Ambasado Gavioli kupuje koprsko podjetje

Ambasada Gavioli bo, kot kaže, spet dobila novega lastnika. Pred dobrimi tremi leti jo je kupila celjska družba Elektro Turnšek nepremičnine, ta pa jo zdaj prodaja koprskemu podjetju Ensol 360, ki razmišlja o selitvi sedeža v Izolo.
Ambasada Gavioli v svojih najboljših časih, ko je gostila velika imena elektronske glasbe. Foto: Arhiv avtorja/Dejan Hren
Ambasada Gavioli v svojih najboljših časih, ko je gostila velika imena elektronske glasbe. Foto: Arhiv avtorja/Dejan Hren

Koprska družba za inženiring in proizvodnjo gokart stez Ensol 360 posluje po vsem svetu, daleč največ, približno 70 odstotkov posla pa ustvari v Združenih državah Amerike. Razpršenost zaposlenih predstavlja oviro, saj je med njimi težko vzpostavljati stike, zato razmišljajo o tesnejšem povezovanju in združitvi pod eno streho. Odločitev ni dokonča, pravijo v podjetju, odvisna pa je tudi od tega, kako se bo trg v teh razmerah odzival na to, kar počnejo, in od drugih pogojev. Podjetje sicer pripravlja tudi novo strategijo, ki naj bi bila končana v dobrem mesecu dni.

Ambasada Gavioli je sama po sebi premajhna, zato bi jo morali povezati s sosednjim objektom. O tej možnosti so se že pozanimali tudi na izolski občini. Predvideni projekt poleg novega sedeža in razvojnega centra vključuje še notranji gokart zabaviščni park; samo zanj potrebujejo 2500 kvadratnih metrov površine.

Ambasada Gavioli je bila od leta 2017 v lasti celjskega podjetja Elektro Turnšek nepremičnine. Tam se na vprašanja o morebitni prodaji niso odzvali.

Jasna Preskar


Zadnji prispevki