Trenutno se predvaja:
25. april 2019 ob 15:32Novice

Ankaranska Adria bogatejša za otroški igralni park ob morju

V Adrii Ankaran so včeraj odprli otroški igralni park. To je le ena od naložb, ki so jo uresničili v zadnjem letu. Goste in obiskovalce čakajo še druge, največji sta prenova sob v Hotelu Convent in 12 novih suit v nekdanjih Mihevčevih apartmajih.
Radio Koper/Vesna Potočar Godnič|
Naložbe, vredne dober milijon evrov, so pokrili z lastnimi sredstvi. Foto: Radio Koper/Vesna Potočar Godnič

Poudarki

  • Družba Adria je v letu 2018 poslovala uspešno, prihodki družbe so zrasli za slabih devet odstotkov. V strukturi gostov so prevladovali domači gostje, ki so ustvarili 45 odstotkov vseh nočitev, sledili so jim nemški, avstrijski, italijanski in nizozemski gostje.
Radio Koper/Vesna Potočar Godnič|

Centralna restavracija Adria Ankaran. Foto: Radio Koper/Vesna Potočar Godnič

Za turistično podjetje Adria Ankaran je bilo preteklo leto prelomno, saj so končno začeli uresničevati razvojne načrte, s katerimi želijo posodobiti svoje kapacitete, jih razširiti in znova postati najboljši družinski resort na slovenski obali, je povedal direktor Aleš Semeja:

"Med pomembnejšimi investicijami v letošnjem letu bi vzpostavil celovito prenovo sob v hotelu Convent, prenovljene so v klasičnem slogu, s čimer želimo poudariti vlogo dvorca. Nadalje je pomembna investicija v 12 novih družinskih suit. To je nadaljevanje prenove nekdanjih Mihevčevih apartmajev. V lanskem letu smo že prenovili prvih 16 suit. Nove nosijo ime Family suits, ker so posebej prilagojene za bivanje mladih družin. Nadalje smo popolnoma prenovili dva objekta vile Bor, ki se po novem ponaša s štirimi zvezdicami."

Posebnost teh sob je, da so namenjene vsem, ki počitnikujejo s hišnimi ljubljenčki. Goste in obiskovalce pričakuje tudi prenovljena restavracija s ponudbo lokalne kulinarike. Otroci se bodo razveselili igralnega parka z 11-metrsko ladjo in pet metrov visokim svetilnikom. V prihodnje načrtujejo prenovo še preostalih sob in Mihevčevih apartmajev, po kateri bi bilo na voljo 750 postelj, v kampu pa naj bi postavili tudi mobilne hišice. Poseben poudarek v podjetju namenjajo tudi razvoju družinskega turizma, ki ga podpira tudi ankaranska občina. Župan Gregor Strmčnik:

"Adria Ankaran je začela izvajati točno tiste oblike in tipe turizma, ki smo jih tudi skupaj opredelili kot strateške na področju turizma v občini. Gre za oblike družinskega turizma, športno-rekreativnega, zdravstveno-zdraviliškega."

Župan je še izpostavil, da se podjetje odpira tudi lokalni skupnosti. Med drugim skupaj načrtujejo postopen umik ograje, ki Adrio ločuje od naselja.

Vesna Potočar Godnič


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki