Trenutno se predvaja:
7. avgust 2018 ob 16:15Novice

Ankaranski "študentski kamp" sameva

Center šolskih in obšolskih dejavnosti še ni uskladil svojih načrtov z zahtevami novega krajinskega parka.
Ankaran kamp
S parcel ob cesti so morali najemniki pred dvema letoma umakniti prikolice, Center za šolske in obšolske dejavnosti pa izpraznjenega prostora še ne uporablja. Foto: Radio Koper
Ankaran kamp
Ankaran kamp

Najemniki prikolic v tako imenovanem študentskem kampu v Ankaranu so morali pred dvema letoma zelo na hitro izprazniti in zapustiti parcele, ki so jih najemali. Takrat je upravljavec, Center za šolske in obšolske dejavnosti, napovedal, da bo v kratkem na tam začel z izvajanjem programa šole v naravi. Prikolic ni več, kamp je prazen, novih vsebin pa še ni.

Nekdanji najemniki se verjetno sprašujejo, zakaj so morali pred dvema letoma svoje prikolice na vrat na nos prepeljati v druge kampe, saj je zemljišče tik nad morjem sicer očiščeno, a prazno. Novih vsebin, ki bi bile namenjene šolarjem, ni in jih najverjetneje še nekaj časa ne bo. Kako urediti nekdanji študentski kamp, da bo zadostil potrebam in nalogam upravljavca in da bo skladen tudi z zahtevami novega Krajinskega parka, je glavno vprašanje, s katerim se že več mesecev ukvarjajo na Centru šolskih in obšolskih dejavnosti, je povedal direktor Branko Kumer: "Mi smo bili že dvakrat ali trikrat na pogovorih z občino, kjer so nam dali, da bi lahko namestili samo hiške na pilotih oziroma na točkovnih temeljih."

O tej rešitvi zdaj razmišljajo, dogovarjajo se tudi s pristojnim ministrstvom, dobaviteljem, izvajalcem. Pred samim začetkom del, pa morajo poiskati še veliko drugih odgovorov, je dodal Kumer: "Ampak tu moramo dobiti odgovor, kako bomo mi to izpeljali, da bomo imeli tu 60 otrok, ki bodo razpršeni po hišicah, kaj pomeni z vidika nadzora. To je seveda zahtevnejše, kot če jih imate v enem objektu." Urediti bodo morali tudi kuhinjo in jedilnico na drugi lokaciji, to je čez zelo prometno cesto.

Predvsem pa bodo morali zagotoviti denar za vsaj devet novih zaposlenih. Takrat se bo center v Ankaranu pridružil drugima dvema v Slovenski Istri - na Seči in v Fiesi. Do takrat pa bo očitno sameval.

Vesna Potočar Godnič


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki