Trenutno se predvaja:
12. marec 2018 ob 19:34Novice

Ankaransko vpadnico bodo obnavljali v drugi polovici leta

Občina Koper je uredila cesto na svojem ozemlju, delo mora dokončati občina Ankaran. Idejno zasnovo ima, zdaj pripravlja projektno dokumentacijo.
Na poti iz Ankarana v Koper je več ozkih grl. Foto: Radio Koper

Ureditev 800 metrov dolge Železniške ceste, ki povezuje Koper in Ankaran, ima že dolgo brado. Z urejanjem je začela koprska občina, zdaj je v pristojnosti ankaranske. Vozišče je preozko, poseda se, večkrat je poplavljeno. Načrtovanih urejenih kolesarskih stez in pešpoti še vedno ni.

Ankaranska občina je idejno zasnovo pripravila junija lani, vendar se je pridobivanje projektnih pogojev zavleklo, je pojasnil direktor občinske uprave, Iztok Mermolja: "Cesta poteka tudi po območju državnega prostorskega načrta za ureditev pristanišča in je treba pridobiti soglasje vseh pristojnih. To sta tudi Direkcija za vode, ker meji na obrobni kanal, Direkcija za infrastrukturo, ker se jadranska cesta navezuje na državno. Treba je upoštevati tudi uredbo o DPN, ki predvidev , da je rekonstrukcijo možno izvajati zgolj v okviru gabaritov, predviden pa je viadukt."

Projektne pogoje so zdaj pridobili, dela naj bi se začela konec poletja. Občina se bo morala uskladiti tudi z Luko Koper, je povedal Mermolja: "Predviden je nov most preko ankaranskega obrobnega kanala. To investicijo vodi Luka Koper, tu moramo uskladiti časovnico z njimi, da se bodo hkrati izvajala dela in da bo samo ena zapora."

Ankaranska občina se dogovarja tudi z Direkcijo republike Slovenije za infrastrukturo, da bi na križišču Jadranske in Železniške ceste uredili krožišče.
Zaradi tovornjakov je močno poškodovana tudi t. i. bertoška vpadnica mimo Škocjanskega zatoka. Dars je širitev dvo - v štiripasovnico napovedal za prihodnje leto, investicijska vrednost bo znana po izdelavi dokumentacije. Za to je odgovorna koprska občina, ki je rok izdelave premaknila na poletje. Cesta je polna vdrtin, ki se jim tovornjaki izogibajo tudi z nevarno vožnjo po nasprotnem voznem pasu. Upravljavec ceste, CPK, je prejel tudi odškodninski zahtevek voznika zaradi poškodbe platišča.

Prispevek Vesne Potočar Godnič:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki