Trenutno se predvaja:
14. april 2019 ob 14:00Novice

Bahrajnska šejkinja Suha Al Khalifa obiskala Brda

Zanima se za odkup lokalnih pridelkov, postala pa naj bi tudi producentka šova, ki ga bodo snemali v Slapniku.
Radio Koper
Na povabilo mednarodne filmske ekipe, ki bo v briški vasici Slapnik snemala resničnosti šov z naslovom Back to the Village/Nazaj na vas je Brda obiskala tudi bahrajnska šejkinja Suha Al Khalifa. Foto: Radio Koper
Na povabilo mednarodne filmske ekipe, ki bo v briški vasici Slapnik snemala resničnosti šov z naslovom Back to the Village/Nazaj na vas je Brda obiskala tudi bahrajnska šejkinja Suha Al Khalifa.
Bahrajnska šejkinja se je navdušila nad zeleno naravo, prijaznimi domačini in lokalnimi pridelki, ki jih namerava tržiti. Povsem jo je očarala tudi zapuščena vasica Slapnik. V resničnostnem šovu, ki naj bi na izobraževalni način prikazoval obnovo vasi, naj bi v filmski ekipi nastopila v vlogi producentke.
Šejkinjo Suho bint Abdul Rahman Al Khalifo so Brici predvsem pa vasica Slapnik povsem prevzeli. Navdušila jo je kulinarična in vinska ponudba.
"Očarana sem. Že pot do Brd predvsem pa velikodušnost in odprtost domačinov so me čisto prevzeli. Živim v Londonu, kjer je vse onesnaženo in ko sem prišla k vam, sem takoj občutila svež zrak, mir ter spokojnost. Ko so me peljali v Slapnik, si nisem mogla zamisliti, kakšne zgodbe so skrite v hišah, ki jih je prekrila narava. To je neverjetno, to moramo prikazati skozi šov."
Režiser dokumentarno izobraževalnega šova bo Američan Mike Murphy, ki je bil tudi soustvarjalec filmov Gospodar prstanov in Harry Potter. Murphy je sicer poročen s Slovenko.
"Ko sem prišel v vasico Slapnik in videl, kako je pozabljena v času, ovita z bršljanom in težko dostopna, sem pomislil, kako bi skozi ta resničnostni šov vrnili vasico nazaj v življenje, da jo pokažemo svetu in mu povemo zgodbo o tem delu vaše države, da bodo nanjo vsi ponosni. Počaščeni smo, da smo lahko tu."
Šejkinja je prišla na obisk iz dveh razlogov, je pojasnil vodja projekta pri Skupini Tempo, Ernest Škrjanec.Po njegovih besedah naj bi v filmski ekipi šova Back to the Village prevzela vlogo producentke.
"Zanima se za nakupe lokalnih izdelkov: briških, kraških in vipavskih, eventuelno išče tudi kvalitetne pridelke iz drugih koncev Slovenije. Drugi razlog je, da vidi osebni interes z našim projektom v Slapniku, saj se sama ukvarja s filmom. Njen mož je namreč filmar in producent in v širšem kontekstu vidi z nami sodelovanje."
Bahrajnska šejkinja bo obiskala še Vipavski Križ in Lipico.
Nataša Uršič

Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki