Trenutno se predvaja:
6. februar 2019 ob 15:59Novice

Banke pričakujejo tri ponudbe za nakup Intereurope

Danes se izteka podaljšani rok za oddajo zavezujočih ponudb za koprsko Intereuropo. Naprodaj je 72- odstotni delež v lasti bank. Te pričakujejo tri ponudbe.
Radio Koper|Sedež Intereurope v Kopru. Foto: Radio Koper
Bodo banke v drugem poskusu uspele prodati 72- odstotni delež koprske družbe? Foto: Radio Koper

Svoj delež v Intereuropi prodajajo SID banka, NLB, Gorenjska banka, SKB in banka Intesa Sanpaolo. To je že drugi poskus prodaje v razmeroma kratkem času; tisti pred tremi leti je bil že zelo daleč, a so ga banke tik pred zdajci ustavile, ker se s češko-malteško družbo niso uspele dogovoriti o ključnih pogojih prodaje.

Nezavezujoče ponudbe za Intereuropo so tokrat poslale štiri družbe, skrbni pregled pa so nato opravljale le tri. Ena je tudi domača. To je Pošta Slovenije, ki se za nakup odloča tudi po vzoru nekaterih drugih evropskih pošt.

Iz logistične panoge sta tudi druga dva morebitna kupca: turška družba Netlog Logistics in britanski Xpediator.

Intereuropa je sicer v torek objavila povzetek strateškega načrta za celotno skupino do leta 2022. Med ključnimi cilji je izpostavila zvišanje prihodkov od prodaje z letošnjih 168 milijonov evrov na 210 milijonov v letu 2022, izida iz poslovanja s 7,1 na 11,6 milijona evrov in števila zaposlenih s 1380 na 1563.

Jasna Preskar


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki