Trenutno se predvaja:
15. maj 2018 ob 19:23Novice

Bine Matoh bo za življenjsko delo prejel nagrado Tantadruj

Priznanje mu bodo podelili v torek v SNG Nova Gorica, kjer je zapustil najglobljo sled. Takrat bodo razkrili tudi nagrajence v drugih kategorijah.
Bine Matoh
Bine Matoh Foto: SNG Nova Gorica

Letošnjo nagrado Tantadruj, ki so jo pred osmimi leti ustanovila tri primorska gledališča, bodo podelili v Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici. Za nagradi za igralsko stvaritev in gledališki dosežek iztekle sezone je prijavljenih enajst predstav: dve iz SSG Trst, štiri iz gledališča Koper in pet iz SNG Nova Gorica.

Dobitnike nagrad bodo razglasili na slovesni prireditvi v torek, na današnji novinarski konferenci pa so že razkrili dobitnika Tantadruja za življenjsko delo. To je zdaj upokojeni, sicer pa od leta 1980 član in prvak SNG Nova Gorica, Bine Matoh.

Dobitnika je v imenu žirije v sestavi Meta Hočevar, Teja Glažar in Igor Pison, razkrila direktorica SNG Nova Gorica Maja Jerman Bratec in ob tem povedala: "V Slovenskem narodnem gledališču smo izjemno veseli, da to nagrado prejme naš odlični igralec, interpret, prvak Slovenskega narodnega gledališča Bine Matoh. Čeravno je že leta 2013 poklicno pot v našem gledališču zaključil, Bine Matoh kot odličen igralec še vedno sooblikuje naš čas, naš prostor. Tudi z ozirom na njegovo dolgoletno kariero, na njegove imenitne vloge, ki jih je odigral tako v našem gledališču kot v drugih gledališčih, mislim, da je to edino, kar se je letos in v tem času lahko zgodilo."

IKB


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki