Trenutno se predvaja:
13. junij 2018 ob 12:30Novice

Bo Cimosova družba Kinematika dobila novega lastnika?

Zanjo naj bi se zanimala dva kupca, oba iz Turčije, kako daleč je prodajni postopek, pa v sindikatih ne vedo. Jutri naj bi se o tem pogovarjali z vodstvom Cimosa, a je bil sestanek odložen za teden dni.
Po prodaji dela orodjarskih strojev in opreme je, kot kaže, pred tem, da dobi novega lastnika, zdaj še Cimosova družba Kinematika. Foto: BoBo

O prodaji družbe Cimos Kinematika krožijo nasprotujoče si novice. Po enih naj bi bil dogovor skorajda že sklenjen, tik pred zdajci pa naj bi se morebitni kupec potegnil nazaj, po drugih naj bi bil posel že dogovorjen in čaka le še, da ga izpeljejo.

V sindikatih pravijo, da o tem ne vedo nič in da brez njih prodaje ni. Kateri od obeh kupcev je v igri, jim ni znano, so pa prejšnji teden videli, da so se predstavniki enega od obeh spet pojavili v Kopru. Kaj več bodo izvedeli predvidoma prihodnji četrtek na sestanku z vodstvom. V medijih se je sicer že pojavilo ime morebitnega novega lastnika. To je turška družba Toksan Otomotiv. V Cimosu se na novinarska vprašanja o tej temi ne odzivajo.

Kinematika je sicer eden od treh nosilnih programov Cimosa, ki pa za italijanske lastnike koprskega podjetja, družbo TCH Cogeme, ni zanimiv, zato ga prodajajo. Konec lanskega poletja so ustanovili istoimensko družbo in nanjo prenesli okoli 200 delavcev. Sindikati so zanje uspeli izposlovali ugodnejše pogoje od zakonsko določenih, v primeru da bi družba v obdobju dveh let končala v stečaju. Tudi zdaj budno spremljajo vse, kar se dogaja okrog Kinematike in čakajo, da jih vodstvo Cimosa seznani z verodostojnimi informacijami..

Jasna Preskar


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki