Trenutno se predvaja:
19. oktober 2020 ob 12:04 Novice

Bo prenova OŠ Miren dražja od načrtovane?

Prva faza celotne prenove osnovne šole v Mirnu, ki je bila zaključena pred dobrim tednom, je stala več, kot je bila pogodbena vrednost. Razlogov za to je več. Med drugim tudi dejstvo, da so bila opravljena nekatera dela, predvidena za tretjo fazo.
Število povabljenih na slovesno odprtje novih prostorov OŠ Miren je bilo sicer omejeno, so pa na Youtubu objavili celoten posnetek prireditve. Ogledate si ga lahko na dnu novice. Foto: www.mojaobcina.si
Število povabljenih na slovesno odprtje novih prostorov OŠ Miren je bilo sicer omejeno, so pa na Youtubu objavili celoten posnetek prireditve. Ogledate si ga lahko na dnu novice. Foto: www.mojaobcina.si

Prva faza obnove mirenske osnovne šole je obsegala rušitev dela stare šole, izgradnjo petih novih učilnic, avle, garderob in vse potrebne infrastrukture za naslednji dve fazi. Pogodbena vrednost del je bila 2,7 milijona evrov. Po sedanjih ocenah - končnega obračuna še ni - je bila ta dražja za 200 tisoč evrov brez DDV-ja.

O razlogih župan občine Miren-Kostanjevica, ki je investitor, Mauricij Humar: "Všteta je tudi oprema, ki prej ni bila načrtovana. To je 70 tisoč evrov. Bilo je tudi nekaj del, ki so bila predvidena za tretjo fazo in smo jih napravili že zdaj. Torej bodo dela za tretjo fazo nekoliko cenejša."

Ob gradnji se je pokazalo, da je potrebno nekatera dela izvesti drugače od načrtovanih. Še posebej to velja za gradbeno jamo in varovanje obstoječe stare telovadnice: "Tega niso mogli predvideti vnaprej. To je postalo jasno šele, ko so porušili star del šole in naredili izkope."

Občinski svetniki so potrdili drugi rebalans proračuna. Do decembra naj bi pripravili proračun za prihodnji dve leti in ga predvidoma sprejeli na januarski seji. To bo podlaga za nadaljevanje gradnje.

Gradbeno dovoljenje in vso potrebno dokumentacijo za drugo in tretjo fazo občina že ima. Mauricij Humar je povedal: "Druga faza predvideva izgradnjo nove telovadnice, ki naj bi jo začeli graditi prihodnje leto konec spomladi. Tretja faza je potem še rušenje stare telovadnice in izgradnja novih učilnic na delu, kjer je zdaj stara telovadnica."

Celotna naložba je ocenjena na šest milijonov evrov.

Ingrid Kašca Bucik


Zadnji prispevki