Trenutno se predvaja:
24. februar 2020 ob 15:08 Novice

Bo vodenje stanovanjskega sklada prevzel Miloš Milivojević?

Stanovanjski sklad, Osnovna šola Koper, Zdravstveni dom, Marjetica. To so javni zavodi in podjetja v koprski občini, ki so v pričakovanju kadrovskih menjav.
Naloga novega direktorja stanovanjskega sklada koprske občine bo pospešiti gradnjo. Foto: JSS MOK
Naloga novega direktorja stanovanjskega sklada koprske občine bo pospešiti gradnjo. Foto: JSS MOK

Nadzorni svet Javnega stanovanjskega sklada je za direktorja izbral Miloša Milivojevića, ki je zaposlen pri zavarovalnici Generali. V ožji izbor so poleg njega uvrstili še vodjo pravno-kadrovske službe na skladu Ano Fajić in Darka Grgiča. Odločitev oz. sklep, da se nadzornemu svetu zdi najboljši kandidat Milivojević, so posredovali ustanoviteljicama Mestni občini Koper in Ankaran. Odločitev mora skozi še eno sito, to je občinski svet. Po naših informacijah potrditev še ni zagotovljena. Milivojević naj ne bi imel podpore vseh občinskih svetnikov neformalne koalicije župana Aleša Bržana, čeprav je sorodstveno in poslovno povezan s predsednico koprske SD Natalijo Gulič.

Izbira novega ravnatelja Osnovne šole Koper je še v teku. Po tem, ko na prvem razpisu prijavljenih ni bilo, je svet zavoda pogoje omilil, prispeli sta dve prijavi. Poleg sedanje vršilke dolžnosti Niti Krota Bagari se za mesto poteguje Alan Kofol, ki je zaposlen na šolskem inšpektoratu. O najboljšem kandidatu se v teh dneh opredeljujejo organi, svet zavoda, zaposleni itd.

V sredo se bo sestal svet zavoda Zdravstvenega doma Koper, ki izbira novega direktorja. Pogoji za zasedbo tega mesta se niso bistveno spreminjali, svet zavoda je še vedno brez predsednika. Komunalno podjetje Marjetica po razrešitvi Alfreda Draščiča začasno vodi Davor Briševac. Do kdaj bo tako, bo jasno, ko se razmere v podjetju zaradi napovedane stavka umirijo. Župan Aleš Bržan je pred dnevi napovedal "reset" članov nadzornega sveta komunalnega podjetja.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki