Trenutno se predvaja:
14. januar 2020 ob 08:30 Novice

Bovec še pred poletno sezono bogatejši za nov hotel

Zaradi vse večjega števila turistov prenočitvenih kapacitet v Bovcu primanjkuje. Bovški ponudnik športnih dejavnosti v naravi Soča Rafting v centru mesta gradi nov hotel z dvajsetimi sobami.
Posočje je preteklo poletno turistično sezono ponovno zaključilo z rekordnimi številkami. Zabeležili so kar 850 tisoč nočitev v celotni dolini Soče. Foto: Radio Koper/Meta Škvarč
Posočje je preteklo poletno turistično sezono ponovno zaključilo z rekordnimi številkami. Zabeležili so kar 850 tisoč nočitev v celotni dolini Soče. Foto: Radio Koper/Meta Škvarč

Bovec ima kot turistično središče veliko hotelov in apartmajev, postelj pa v poletni sezoni vseeno primanjkuje. Nov Hotel Soča v središču bo torej dobrodošla pridobitev. Dela so trenutno v četrti gradbeni fazi, pojasnjuje lastnik Goran Kavs:

"Tako da predvidevamo, da bo pred poletno sezono planirana otvoritev" in dodaja, da bodo v ponudbi hotela poleg nastanitev tudi športne dejavnosti. "Na omenjeni lokaciji združujemo na eni strani sam hotel kot tudi vse naše aktivnosti. Poskušamo multiplicirati te učinke strank, ki so obstoječe in ki jih že imamo in bodo tam nekako tudi uporabniki določenih gostinskih storitev in obratno."

Hotel Soča je sicer prvi hotel, ki ga v Bovcu gradi domačin, nad čimer je župan Valter Mlekuž navdušen:

"Da je končno en domačin se odločil, da investira tu v Bovec. Sem tudi izrazil vso mojo podporo, vso pomoč, kamor lahko občina pomaga. Mi se tega veselimo, gre za izredno lep hotel, kolikor je sedaj videti."

Nad prihajajočo konkurenco pa ni najbolj zadovoljen direktor Hotela Alp Aljaž Žnider: "Enostavno je veliko število apartmajev, kampov in vsaka nova postelja v dolini Soče je bolj v obremenitev, kot pa da pripomore k boljšemu produktu."

Bovec bo v naslednjih letih dobil še en hotel. Dolenjsko podjetje Atar bo namreč jeseni začelo z gradnjo hotela s 40 sobami.

Meta Škvarč


Zadnji prispevki