Trenutno se predvaja:
20. maj 2020 ob 15:54 Novice

Cene nepremičnin na Primorskem enake kot pred epidemijo

Z omilitvami ukrepov je ponovno oživel tudi trg nepremičnin. Cene so primerljive s tistimi pred epidemijo, opažajo primorski nepremičninski agenti, ki opozarjajo, da bodo v primeru ekonomske krize najverjetneje padle.
Foto: Radio Koper/Ivana Zajc
Foto: Radio Koper/Ivana Zajc

V času epidemije ni bilo niti ogledov niti prodaje. Nepremičninski posredniki bodo občutili posledice, napoveduje Marjan Suša z agencije Ruj nepremičnine:

"To je primanjkljaj, ki se nam bo poznal z zamikom. Razumeti je potrebno, da v našem poslu od prevzema nepremičnine traja še nekaj časa, da pride do prodaje. Ta zamik pričakujemo v roku nekaj mesecev."

Cene nepremičnin na Primorskem so enake tistim pred krizo, opaža sogovornik, ki tudi v prihodnje ne pričakuje posebnosti:
"Tam, kjer se ni nič gradilo, govorim predvsem o stanovanjih, velikih korekcij cen verjetno ne bo. Bodo pa verjetno določene korekcije pri zemljiščih - zlasti zazidalnih - in stavbah v odročnejših krajih."

Da se je trg prebudil, ocenjuje tudi Boris Kravanja z agencije RE/MAX za Zahodno Slovenijo:

"Dogajanje na trgu je zelo pestro tako na poslovnem področju kot tudi na področju stanovanjskih nepremičnin. Imam občutek je, da smo na ravni izpred tega kriznega časa."

Franci Repše z novogoriškega podjetja Renes pa opozarja:

"Za Goriško velja, da je povpraševanje po stanovanjskih nepremičninah še vedno večje od ponudbe, kar povzroča stabilnost cen. Kaj pa bo v nadaljevanju, kakšno bo financiranje zaradi morebitnega padca kupne moči ljudi, zaradi povečanega števila brezposelnosti - tega v tem trenutku ne morem napovedati. Zna se zgoditi zdrs navzdol predvsem zaradi manjše kupne moči."

V primeru gospodarske krize je padec cen neizogiben, še dodaja Repše.

Ivana Zajc


Zadnji prispevki