Trenutno se predvaja:
14. januar 2021 ob 11:53 Novice

Cerkno in Poljanska dolina končno do kakovostne cestne povezave?

Občini Cerkno in Gorenja vas - Poljane ter ministrstvo za infrastrukturo so se s podpisom protokola zavezali k sodelovanju in nadaljevanju dejavnosti, povezanih tako imenovano »Četrto A« razvojno osjo med Cerknim in Poljansko dolino.
Foto: Ministrstvo za infrastrukturo
Foto: Ministrstvo za infrastrukturo

Najbolj pomembno je umeščanje nove ceste v prostor, del dejavnosti pa se nanaša tudi na posodobitev zdajšnje ceste.

Kakovostna cestna povezava med Cerknim in Poljansko dolino je nujna ne le za lokalno skupnost, ampak tudi za velik del Posočja. Zdajšnja je v slabem stanju, o novi se govori in dela študije variant že 15 let. Občini se zdaj strinjata, da je najbolj primerna južna različica trase nove ceste. Ministrstvo za infrastrukturo pa je s podpisom protokola obljubilo vso podporo projektu. Minister Jernej Vrtovec: "Podpisali smo t. i. protokol, ki ima značaj pisma o nameri, opredelili prihodnje korake in na kakšen način bo država postopala. Pričakujem od drugih ministrstev, da bodo čim prej zaključila postopke umeščanja v prostor."

Zadovoljstvo sta ob podpisu protokola izrazila tudi oba župana. Gašper Uršič je tako dejal: "Današnji dan je zgodovinskega pomena, saj smo se uskladili sosednje občine in ministrstvo o okvirnem poteku trase." Z njim se je strinjal tudi župan Milan Čadež: "Ta protokol zdaj obvezuje vse podpisnike, da stvari pripeljemo do gradbenega dovoljenja in v nekem doglednem času seveda tudi do izgradnje."

Postopki umeščanja v prostor in pridobivanja potrebne dokumentacije bodo kljub temu najbrž večletni. Že prihodnje leto pa se bo začelo posodabljanje zdajšnje ceste med Cerknim in Hotavljami.

Nina Brus


Zadnji prispevki