Trenutno se predvaja:
14. avgust 2020 ob 08:37 Novice

Cesta med Ajdovščino in Predmejo s ponedeljkom zaprta za promet

Razlog je sanacija cestnih brežin in pobočja. Popolna zapora naj bi trajala pol leta. To med lokalnim prebivalstvom dviga prah.
Foto: Radio Koper/Ivana Zajc
Foto: Radio Koper/Ivana Zajc

Ena najbolj razglednih slovenskih prometnic bo predvidoma pol leta zaprta. Direkcija za infrastrukturo bo na cesti med Lokavcem in Predmejo sanirala dva odseka na območju pod grebenom Črni školj. O prenovi, vredni dobrih 640.000 evrov, v. d. direktorice Ljiljana Herga:

"Po natančnem pregledu so strokovnjaki ugotovili, da je potrebna sanacija brežin in predorov, tako da bomo izvedli ukrepe za zaščito pred skalnimi podori na brežinah, kar pomeni, da bomo postavili viseče mreže. V tem primeru bo potrebna popolna zapora, ker gre za zelo ozko cesto. Zapora bo nekako trajala pol leta."

Načrtovani zapori krajani nasprotujejo in menijo, da o tem niso bili dovolj zgodaj obveščeni. Domačin in občinski svetnik Valter Polanc:

"Mi smo na vsak način za to, da se to obnovi, a ne tako, da bo tu popolna zapora. Kaj pa pozimi? Kaj pa glede bolezni in dostopa reševalnih vozil? Na to ne moremo pristati na noben način."

Na ponedeljkovem sestanku bodo z Direkcijo za infrastrukturo skušali najti kompromis, pojasnjuje župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin:

"Pričakujem, da bomo našli čim bolj optimalen način in obdobje za zaporo ceste. Se pravi, da bo popolna zapora le takrat, ko bo nujno potrebno. Ko pa ni tako, domačini pričakujejo pretočnost tudi te ceste, pa čeprav s polovičnimi zaporami ali kako drugače."

V primeru popolne zapore bo obvoz potekal prek Cola.

Ivana Zajc


Zadnji prispevki