Trenutno se predvaja:
12. marec 2018 ob 16:06Novice

Cimosovo orodjarno naj bi odkupila direktorica, Kinematiko pa Nemci

Novi lastniki koprskega Cimosa so ob prevzemu podjetja napovedali, da bodo programe, ki jih ne zanimajo, prodali. Tako že iščejo kupca za družbo Kinematika, pa tudi za orodjarno. Odločitev naj bi bila znana v kratkem.
Notranjost tovarne v Kopru. Foto: BoBo

Uradnih informacij o morebitni uspešni prodaji Kinematike in orodjarne ni, govori pa se, da do dogovora ne manjka veliko. To še posebej velja za orodjarno, ki naj bi jo skupaj z zaposlenimi, teh je nekaj čez 20, prevzela sedanja direktorica Valentina Kovač skupaj s soprogom.

Namige je potrdil tudi Stanislav Goljuf iz sindikata Neodvisnost. Kot pravi, se govori marsikaj, tako o možni oddaji v najem kot o prodaji dejavnosti. Sašo Ristič iz sindikata SKEI pa dodaja, da morajo biti v postopek prodaje ali prenosa dejavnosti vključeni tudi sindikati, ki pa doslej o taki nameri uradno niso bili obveščeni: "Obveznost je, da 30 dni pred sklenitvijo tega, se mora obvestiti sindikat, 15 dni prej pa se je treba dogovoriti o ekonomskih in teh stvareh. Zakon pravi jasno: če je v podjetju organiziran sindikat, se je delodajalec dolžen posvetovati z njim, ne pa individualno z delavci."

Cimos prodaja tudi Kinematiko. Tudi v tem primeru so pogajanja z morebitnim nemškim kupcem menda že zelo daleč. Koprsko podjetje še vedno izvaja program presežnih delavcev; doslej je brez službe ostalo približno 30 delavcev, kar je precej manj od napovedi. Kako bo v prihodnje, bo odvisno od naročil.

Prispevek Jasne Preskar:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki