Trenutno se predvaja:
13. februar 2018 ob 10:44Novice

Cisterna v kolono

Na primorski avtocesti, pred cestninsko postajo Dane so zjutraj verižno trčili trije tovornjaki, ki so nato zgoreli. En voznik je umrl. Avtocesta je bila zaprta od jutra do večera.
Okoli 7.30 so približno 200 metrov pred cestninsko postajo Dane trčila tri tovorna vozila. Zagorel je tovornjak s cisterno.
Okoli 7.30 so približno 200 metrov pred cestninsko postajo Dane trčila tri tovorna vozila. Zagorel je tovornjak s cisterno. Foto: MMC RTV SLO/Pečnik Ladika Erika

Ob 7.33 je na avtocesti Divača–Senožeče, pred cestninsko postajo Dane pri Sežani, prišlo do trčenja treh tovornih vozil, ki so zagorela. Voznik tovornega vozila cisterne je podlegel poškodbam, enega so prepeljali v bolnišnico. Iz cisterne je izteklo približno 15000 litrov dizelskega goriva.

Posredovali so gasilci ZGRS Sežana, PGD Sežana, Divača, Senožeče in Povir, skupaj več kot 30 poklicnih in prostovoljnih gasilcev. Poveljnik Blaž Turk je povedal: "Akcija je bila precej zahtevna, saj je gorela celotna cisterna z naftnimi derivati. Nekaj goriva je tudi izteklo, ampak na avtocesti imamo srečo, ker so tam maščobolovilci in naprave za zbiranje takih snovi. Potem smo morali pogasiti tudi maščobolovilec, ker je gorelo vse do njega, ampak nevarnosti za okolje po prvih ocenah ni."

Prispevek Tjaše Škamperle:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki