Trenutno se predvaja:
11. julij 2018 ob 16:28Novice

Današnji občinski praznik bodo v Izoli zares proslavili v petek

Poleg občinske proslave in odprtja razstave "Portreti nagrajencev" bo v petek tudi slovesno poimenovanje parka na Velikem trgu po slikarju Borisu Benčiču.
Obiskovalci lanske prireditve ob občinskem prazniku. Foto: Občina Izola

Izola je ta teden v znamenju občinskega praznika. Prireditve se vrstijo že od nedelje, ko je bila na Lonki slovesnost ob dnevu državnosti in 70. obletnici ustanovitve Zveze borcev Slovenije ter v počastitev spomina na organiziran odhod večje skupine Izolanov v partizane. To se je zgodilo 11. julija pred 74 leti in prav ta dan so si v Izoli tudi izbrali za občinski praznik.

Nedeljska prireditev je bila prva od številnih praznovanj ob izolskem občinskem prazniku. Tega danes naznanjajo tudi občinske zastave, zvečer pa bo še brezplačno vodenje po Izoli, če bo lepo vreme. V okviru četrtkovih večerov pri Špini bo jutri ob 20. v Ljubljanski ulici nastopil Martin Ramoveš Band, najbolj slovesno pa bo v petek, ko bodo kar trije dogodki. Ob 18. bo v galeriji Insula odprtje razstave "Portreti nagrajencev", ob 20. občinska proslava, vmes pa še poimenovanje parka na Velikem trgu po slikarju Borisu Benčiču, pojasnjuje izolski župan Igor Kolenc: "Glede na to, da je bila na takšen način sprejeta pobuda za to poimenovanje, je tudi to en takšen trenutek, da se lahko to obeleži."

Osrednja proslava bo na Manziolijevem trgu, na njej pa bodo med drugim podelili občinska priznanja in nagrado. Plaketi z zlatim grbom bosta prejela Tatjana Kodarin za dolgoletno delo na področju izobraževanja in Drago Mislej Mef za življenjsko delo in izjemen prispevek k slovenski glasbeni sceni, plaketo s srebrnim grbom Primorski poletni festival za 25 let uspešnega delovanja, denarno nagrado pa Marinka Štok za dolgoletno delo z jutranjimi telovadci.

Prispevek Jasne Preskar:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki