Trenutno se predvaja:
26. junij 2020 ob 09:55 Novice

Danes je praznik Občine Vipava

Danes je praznik Občine Vipava. Letošnja priznanja so prejeli tamkajšnji gostinci. Ti gojijo tradicijo in kakovost - pa tudi solidarnost. Sicer pa v Vipavi začenjajo z obsežno prenovo mestnega središča.
Foto: Radio Koper/Marijan Močivnik
Foto: Radio Koper/Marijan Močivnik

Na občinski praznik v Vipavi brnijo stroji, razlaga župan Goran Kodelja: "Trenutno najpomembnejši projekt je ta, ki ga peljemo skupaj z Ministrstvom za infrastrukturo. To je ureditev Goriške ceste skupaj s pločniki, kombiniranimi kolesarskimi potmi, platojem pred pokopališčem in sanacijo cestišča z novo razsvetljavo. Drugi pomemben projekt je prenova Lanthierijevega parka."

Priznanje župana za posebne dosežke sta prejela dva gostinska obrata. Prvi je Gostilna Podfarovž s chefom Denisom Ibrišimovićem, ki je v času epidemije delil brezplačne obroke:
"Trinajstega marca smo zaprli, naslednji dan smo začeli kuhati za vse ljudi, ki so bili pomoči potrebi. Kuhali smo dva meseca od Nove Gorice do Ljubljane. Na to sem zelo ponosen, noro se je odzvala vsa Vipavska dolina, vsi so nam stopili ob bok in nam pomagali z raznimi surovinami."

Lastnica bara Pri Marjanci Bojana Rodman.Foto: Radio Koper/Ivana Zajc

Drugo priznanje je prejela Gostilna pri Jožetu s chefom Tomažem Kavčičem za Michelinovo zvezdico. Plaketo Občine Vipava je prejel tamkajšnji bar Pri Marjanci. "Ta zgodba se je začela pred 30 leti, začeli smo s sladoledom. Smo družinsko podjetje, začela je naša mama, ki ji je ime Marjanca. Ljudje so bili s tem, kar delamo, očitno zadovoljni." nam je zaupala lastnica Bojana Rodman in poudarila, da je bar z leti postal pomembno stičišče skupnosti.

Ivana Zajc


Zadnji prispevki