Trenutno se predvaja:
9. januar 2019 ob 08:43Novice

Danes odpovedi za zaposlene v Tomosu, za blagovno znamko še upanje

Stečajni upravitelj bo danes v Tomosu razdelil odpovedi pogodb o zaposlitvi še nekaj delavcem in jim pojasnil, kako prijavijo terjatve. Te bodo prijavili tudi v Hidrii, ki ji nekdanji direktor ni plačal dogovorjenih obveznosti.
BoBo|Tomos is both a global and a local story.
Blagovna znamka Tomos ostaja v lasti idrijske družbe. Foto: BoBo

Predlog za stečaj je vložilo nekaj delavcev, ki so več mesecev zaman čakali na plače in regres. Nekateri so zaradi tega tudi sami dali odpovedi, približno osmim jih bo danes izročil stečajni upravitelj Štefana Veren. Ostale pravice bodo nato uveljavljali na zavodu za zaposlovanje in jamstvenem skladu.

Kakšna slika čaka stečajnega upravitelja, ko bo danes prišel v koprsko proizvodnjo, včeraj še ni vedel, po nekaterih informacijah so namreč precej strojev že odpeljali. Prostori so v lasti Hidrie, ki je program mopedov in 25 zaposlenih pred tremi leti označila za nestrateški program in ga prenesla na novega lastnika. Iztok Pikl je od razglasitve stečaja nedosegljiv.

V Hidriji trdijo, da jim ni poravnaval dogovorjenih obveznosti, zato so mu lani prepovedali razpolaganje z blagovno znamko Tomos. Svoje terjatve bodo uveljavljali, a iz Idrije sporočajo, da bodo blagovni znamki Tomos omogočili, da se razvija v okviru novih strateških in izkušenih lastnikov.

Pošta Slovenije je v Tomosu pred meseci opravljala skrbni pregled, a od morebitnega nakupa odstopila. In tu je še državna SID banka, ki je Tomosu pred časom odobrila pol milijona evrov posojila in vknjižila hipoteko na njegovem lastniškem deležu.

Tjaša Škamperle


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki