Trenutno se predvaja:
18. september 2019 ob 12:41 Novice

Debeli rtič: nasvidenje avtomobili

Ankaranski svetniki stopajo po poti načrtovane umiritve prometa v Krajinskem parku Debeli rtič. Občinski svetniki so na sinočnji seji sprejeli sklep o uvedbi javne službe za upravljanje določenih javnih parkirišč.
Radio Koper/mmc|
Obiskovalce bodo prihodnje leto pričakali parkomati na parkirišču v gozdičku nad kopališčem Debeli rtič. Foto: arhiv Radia Koper

V prihodnjih letih načrtuje občina postopen umik avtomobilov iz krajinskega parka. Do plaže naj bi kopalce vozil brezplačen avtobus, je načrte pojasnil župan Gregor Strmčnik:

"Veliko peščeno parkirišče, ki je začasne narave do nadaljnjega ostaja brezplačno. To je bil interventni ukrep, da smo preprečili divje parkiranje ob cesti in vinogradih. Plačljivo postaja notranje parkirišče v gozdičku. Obstoječi odlok in akti bodo ta režim vpeljali prihodnjo turistično sezono, poskusno že prej."

Svetniki so podprli tudi odlok o podlagah za odmero komunalnega prispevka, soglašali z nakupom poslovnega prostora v središču Ankarana za Turistično informacijski center in se med drugim seznanili tudi s potekom projekta urejanja ankaranskega pokopališča. Gregor Strmčnik:

"Sedaj sledi pogajanje z izbranimi arhitekti za pripravo arhitekturne naloge, kasneje pa pridobitev vseh soglasij. Pričetek del je predviden v drugi polovici leta 2021."

Do konca meseca se lahko občani z nagrajenimi predlogi seznanijo na sedežu občinske uprave, do takrat sprejemajo tudi pripombe, ki jih lahko vnesejo v načrte za ureditev ankaranskega pokopališča.

Vesna Potočar Godnič


Zadnji prispevki