Trenutno se predvaja:
31. julij 2020 ob 08:05 Novice

Del vsake turistične sezone tudi kraje in pretepi

Polna poletna sezona je šele na polovici, a turističnim delavcem in trgovcem pa tudi obiskovalcem že dela preglavice. Kraje, vandalizem, pretepi, zavračanje plačil storitev in še mnogo drugega opažajo v vseh obalnih občinah.
Portoroška plaža, kjer se je pred časom zgodil množičen pretep. Na policiji poudarjajo, da se poleti število prekrškov in kaznivih dejanj v turističnih krajih poveča.  Foto: Radio Koper
Portoroška plaža, kjer se je pred časom zgodil množičen pretep. Na policiji poudarjajo, da se poleti število prekrškov in kaznivih dejanj v turističnih krajih poveča. Foto: Radio Koper

A menda gre za dogodke, ki ne odstopajo od povprečja preteklih let. Vsako sezono je s tem veliko dela, pravijo tudi policisti. Z vsako poletno sezono, ki v turistično bolj obremenjene kraje privabi več obiskovalcev, se poveča tudi število prekrškov in kaznivih dejanj, izpostavlja Anita Leskovec s Policijske uprave Koper: "Predvsem govorimo o večjem številu tatvin, kršitvah javnega reda in miru ter raznih pretepih."

V juliju so zabeležili množičen pretep v Portorožu. Šlo naj bi za skupino, ki razbija inventar in napada druge goste. Poškodovan je bil zaposlen v tamkajšnjem zabaviščnem parku. Miru ni, kot beremo v osebnih zgodbah na spletu, niti znotraj samih turističnih objektov. Zmanjkoval naj bi inventar, zaradi hrupa naj bi gostje odhajali. A dogodkov, ki bi pravzaprav izstopali, letos še niso zabeležili, pravi Lana Švab iz družbe LifeClass: "Gre bolj za posamezne dogodke, ki predstavljajo izjemo. Vsako neprijetno situacijo, v kolikor do nje vendarle pride, rešujemo sproti in mirno."

Manj mirno je bilo v nedeljo v kampu Adria v Ankaranu. Tudi v tem primeru so posredovali policisti. Po neuradnih podatkih naj bi se v kampu prijavila manjša skupina oseb, nato pa naj bi storitve koristili še številni znanci, ki menda niso želeli slišati ne o tem, da bi plačali nastanitev, ne da bi jo zapustili. Gluha na pozive so bila, kot kaže, tudi ušesa skupine, ki je minuli petek vstopila v eno od koprskih optik, z njimi je bila tudi mladoletna oseba. Dogajanje so zabeležile nadzorne kamere, orisala pa ga je tudi optičarka Ines Bevc: "Tukaj so si ogledovali očala. Opazila sem, da ena manjkajo in jih opozorila, naj jih vrnejo. Niso se zmenili za moje besede, samo spogledali so se in naprej hodili po trgovini, ki so jo potem zapustili. Podobno se je zgodilo že lani."

Poleti je pogosta tarča vandalizma tudi koča na priljubljeni pohodni točki Kokoš. Pred nekaj dnevi so neznani storilci tam znova razbili stekla in poškodovali številne druge predmete. Gre za znano zgodbo, pravi oskrbnica, dogaja se stalno in vse težje je to prenašati.

Mateja Brežan

Foto: Radio Koper

Zadnji prispevki