Trenutno se predvaja:
24. februar 2018 ob 17:37 Novice

Dom vodnih športov na Bernardinu bo vrata odprl aprila

Do konca marca pa bo že prenovljena obalna promenada s kolesarsko potjo. Na piranski občini računajo, da bodo do turistične sezone zaključena vsa dela tudi v športnem pristanišču.
Gradbišče Doma vodnih športov.
Gradbišče Doma vodnih športov. Foto: Radio Koper/Lea Širok

Dom vodnih športov bo upravljal Športni in mladinski center Piran, v njem pa bodo prostore dobila športna društva, ki izvajajo javni program jadranja. Katera društva so to, bo posebna komisija odločila na podlagi javnega razpisa, ki se je zaključil pred kratkim.

Prenovljena obalna promenada na območju Doma vodnih športov bo širša in bo ta del zdaj degradirane obale povezala v zaključeno celoto, pojasnjuje koordinatorica v kabinetu piranskega župana Nina Trampuš: "Pešci bodo s tem dobili na voljo promenado, ki bo širša kot doslej in neprekinjena potekala mimo obstoječega objekta čolnarne Fakultete za pomorstvo in promet ter novozgrajenega Centra vodnih športov proti Bernardinu. Ob promenadi bo ob cesti speljana tudi kolesarska pot."

Notranji del Doma vodnih športov bodo predvidoma dokončali aprila. V pritličju bosta hangarja za jadrnice, opremo in spremljevalna plovila. Tu bodo tudi večnamenski prostor, garderobe in sanitarije. V nadstropju je predvidena restavracija s teraso. V domu bodo na voljo tudi štiri sobe s po štirimi ležišči. Za zagotavljanje varne plovbe in privezov jadrnic ter drugih plovil med treningi in v času regat bodo uredili tudi športno pristanišče. " ... s podaljšanim skalometom ob obali hotelskega kompleksa Bernardin, novim lesenim pomolom, plavajočimi pontoni, ki bodo obenem služili kot valobrani ter z manjšo betonsko rampo za spust čolnov in večjo za spust jadrnic."

Piranska občina bo za Dom vodnih športov, ki je med drugim ena največjih občinskih naložb v zadnjih letih, odštela 1,5 milijona evrov.

Večja gradbena dela pa potekajo tudi v središču Portoroža. Z gradnjo meteorne kanalizacije in podmorskega meteornega izpusta, ki bo od potniškega pomola segal okrog 330 metrov v zaliv, bodo rešili problematiko padavinskih vod ob močnih nalivih. Naročnik del je družba Hoteli Palace, naložba po pogodbi z občino sodi v obveznosti izgradnje infrastrukture. Tudi ta dela bodo dokončali pred turistično sezono.

Prispevek Lee Širok:


Zadnji prispevki