Trenutno se predvaja:
21. oktober 2019 ob 10:32 Novice

Drevesa za Cerje donirajo iz vse Slovenije in tudi iz tujine

Akcija Drevo za Cerje, ki so jo v občini Miren Kostanjevica sprožili po katastrofalnem požaru konec avgusta letos, v katerem je pogorelo sto hektarov gozda, je v polnem zamahu.
Park miru Cerje danes. Kot da je kraška krajina obstala sredi viharja in postala okamnelo morje. Foto: Marjana Grčman
Park miru Cerje danes. Kot da je kraška krajina obstala sredi viharja in postala okamnelo morje. Foto: Marjana Grčman

V času, ko je Kras odet v žareče jesenske barve ruja, žalostno sliko ponuja pogorišče, ki ga je prizadejal požar. Vendar se bo že v prihodnjem mesecu začelo načrtno pogozdovanje v okviru akcije Drevo za Cerje. Akcija odmeva po vsej državi in tudi tujini, pravi v.d. direktorice Zavoda za turizem občine Miren Kostanjevica Arjana Suhadolnik.

"Po slabem mesecu od zagona kampanje Drevo za Cerje dobivamo odzive iz cele Slovenije, posameznikov, društev, podjetij, drevesnic, prostovoljcev, ki bi želeli saditi. Dobivamo zelo ganljive zgodbe ljudi, ki čutijo z nami. Celo poezijo. "

To se zgovorno izkazuje tudi v številkah.

"Do danes smo zbrali 525 dreves. V akcijo je vključenih že preko 220 posameznikov, podjetij in društev. Posadili bomo že prve sadike v drevored hvaležnosti in začeli z zasajanjem širšega prizadetega območja."

Prvič bodo drevesa množično sadili prihodnji mesec, nam je še povedala Arjana Suhadolnik.

"16. novembra v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in izbrano drevesnico pripravljamo organizirano akcijo sajenja."

K sajenju bodo povabili vse donatorje in tudi tiste, ki niso med njimi, pa bi želeli z delom pomagati pri ohranitvi gozda zaščitene narave v okolici Cerja.

Ingrid Kašca Bucik


Zadnji prispevki