Trenutno se predvaja:
5. december 2018 ob 19:30Novice

Dvajseta dražba vin za otroški oddelek izolske bolnišnice

Za barik sodčke koprske kleti so iztržili nekaj čez 38 tisoč evrov, v dvajsetih letih pa več kot 300 tisoč, za kar so v bolnišnici zelo hvaležni.
Direktor družbe Vinakoper Borut Fakin (desno) je predstavnicama in predstavniku izolske bolnišnice simbolično izročil ček z vsoto prejšnje dražbe. Foto: Promocijsko gradivo/Vinakoper

V Pretorski palači v Kopru je včeraj potekala dvajseta dobrodelna dražba barikov kleti Vinakoper. V dveh desetletjih so zbrali več kot 300 tisoč evrov, ki so jih namenili Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola.

Po degustaciji izbranih vin se je začela jubilejna dobrodelna dražba barikov kleti Vinakoper. Zadnja ponudba dražitelja dvanajstega sodčka je dosegla najvišijo ceno dražbe, 50 evrov.

V zadnjih dvajsetih letih je dobrodelne dražbe vodil Mitja Meršol, ki je dražitelje tudi spodbujal: "Danes je bilo izjemno dobro, ker mislim, da so nekateri zviševali ceno ne toliko zaradi kakovosti vina, ampak zaradi dobrodelnosti."

Enolog Boštjan Zidar: "Veliko dražiteljev je tukaj prisotnih že od prve dražbe, nekateri so kakšno leto preskočili, vedno pa smo veseli novih obrazov. Vse več je zanimanja za to dražbo. Ljudje prepoznavajo kvaliteto vin, po drugi strani pa dajejo res tisto pravo srčnost za naše najmlajše, ki to najbolj potrebujejo."

Zbrana sredstva vsako leto namenijo Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola. Za dražitelje, ki pri dražbi sodelujejo že vsa leta, so otroci iz oddelka pripravili tudi posebne risbe. Pediatrinja Irena Cetin-Lovšin: "V dvajsetih letih se je nabralo že kar veliko tega denarja, tudi aparatur veliko. Moram povedati, da so prve aparature, ki smo jih kupili po prvih licitacijah, zdaj že zastarele in kupujemo enake, nove. Zdaj zbiramo za ultrazvok. Prvih licitacij se spomnim z zelo prijetnimi občutki, ker je bilo to edino, ko res nismo imeli denarja, kar nam je pomagalo prebroditi hude težave pri nabavi nujne medicinske opreme za otroke."

Dobro se z dobrim vrača, je ob jubilejni dražbi povedal direktor Vinakopra, Borut Fakin: "Po odzivih vseh dražiteljev je bilo današnje vzdušje zelo lepo, zelo polno energije in pozitivne naravnanosti. Nam je zelo pomembno, da kljub temu, da poskušamo čim več delati na mednarodnih trgih, vlagamo v lokalno okolje, iz katerega izhajamo, in mislim, da je to dolgoročna formula za uspešno poslovanje."

Na tokratni dražbi so v dobrodelne namene zbrali nekaj čez 38 tisoč evrov.

Jubilejno dražbo je spremljala Tjaša Lotrič.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki