Trenutno se predvaja:
12. avgust 2019 ob 12:16Novice

Festivalski hrup moti nekatere Tolmince

Po dvajsetih letih festivalskega dogajanja, delu tolminske javnosti ni več samoumevno, da na račun nekaterih pozitivnih učinkov na lokalno gospodarstvo, prenašajo negativne posledice festivalov.
MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Na tolminskem Sotočju se je minuli konec tedna zaključil četrti letošnji festival - Punk rock Holiday. Foto: Jani Ugrin/MMC RTV SLO

Zaradi hrupne glasbe, ki je običajna za festivale, najbolj trpijo prebivalci vasi Poljubinj in Prapetno, ki ležita nasproti sotočja. Glasnost sicer ne presega dovoljenega ponoči, vendar je hrup konstanten, v imenu Krajevne skupnosti Vasja Kovačič.

"Vzel si bom privilegij, da spregovorim v imenu nevidnih in neslišnih. Tistih, ki nimajo te "piarovske" možnosti. Mislim da je hrup ponoči neznosen. Od desetih do dveh je nemogoče spati."

Organizator festivala Punk rock holiday trdi, da se trudijo sobivati z domačini, glasnost so glede na prejšnja leta znižali, program pa skrajšali, tako da se je zadnji koncert končal ob enih in petnajst minut. Tolmincem pa se odpirajo tudi druga vprašanja. Renata Komar vodi penzion Kobala in meni, da bi plačevanje turistične takse moralo biti enako za vse, ne glede na vrsto nastanitve.

"Prav bi bilo, da tudi festivalski gosti poravnajo turistično takso. Če bi se vsak izogibal plačevanju takse, kako si zamišljamo napredek doline?"

Župan Občine Tolmin Uroš Brežan je že napovedal, da bo jeseni potrebno razčistiti stvari. Težko bo.

Miloš Batistuta


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki