Trenutno se predvaja:
9. april 2020 ob 14:46 Novice

Gledališče za maturante

Gledališče Koper je sicer zaprto, a še naprej vabi v svoje virtualne dvorane. V naslednjih štirih tednih se bodo osredotočili tudi na dijakinje in dijake zadnjih letnikov. Pripravljajo bralne uprizoritve Cankarjevih del, ki so snov letošnje mature.
Vaje na daljavo. Foto: Gledališče Koper
Vaje na daljavo. Foto: Gledališče Koper

Koprsko gledališče se je hitro prilagodilo in odzvalo na nove razmere, vodi pa jih tudi želja, da bi bili v tem času čim bolj družbeno koristni, je povedal koordinator programa Matej Sukič.

"Tako smo najprej začeli vaditi preko spleta, kasneje smo odigrali štiri predstave, zdaj pa smo se lotili bralnih uprizoritev Cankarjeve dramatike."

Anja Drnovšek, Aleš Valič, Mojca Partljič, Igor Štamulak in številni drugi igralci bodo Cankarjeva dela maturantom skušali približati na drugačen način:

"Bralne uprizoritve bodo potekale preko aplikacije Zoom in na kanalu YouTube Gledališča Koper. Brali bomo vsak četrtek in petek, od tega četrtka naprej 4 tedne. Začetek je ob 20ih. Prva bralna uprizoritev bo delo Za narodov blagor."

Dijaki koprske ekonomske šole in gimnazije so že odzvali, nam je še povedal Sukič, ki je še opozoril, da bo pri bralnih uprizoritvah sodelovala tudi dramaturginja in predsednica odbora Prešernovega sklada Ira Ratej, ki bo prek aplikacije ZOOM dijakinjam in dijakom na voljo za vprašanja.

Vesna Potočar Godnič


Zadnji prispevki