Trenutno se predvaja:
8. januar 2019 ob 11:11Novice

Gostinski lokal v koprskem mestnem jedru je bil ponovno tarča tatov

Poročila koprskih policistov imajo skoraj vsak dan zabeleženo tatvino v enem od obalnih mest. V zadnjem času je bilo sicer več primerov v Piranu. Ponoči pa je bil tarča tatov ponovno gostinski lokal v koprskem mestnem jedru.
Vlomilca sta pri nočnem vlomu v koprski bar naredila več škode zaradi poškodovanih vrat. Foto: Radio Koper

Najemnica lokala v središču Kopra Mojca Vižintin se je zaradi ponavljajočih se vlomov odločila za postavitev videonadzora na zunanji strani bara.

"V samem lokalu kamer zaenkrat ni. Morda bi morali dati kakšen alarm. Pazimo, da v njem ne puščamo večjih količin denarja. A ti, ki vlamljajo, bodo to naredili tudi za drobiž. Danes imamo večjo škodo zaradi poškodovanih vrat. Kaj bi še lahko naredili? Policija naredi, kar lahko. Ponoči patruljirati po mestu? Težko bodo na več krajih".

V zavodu Koper Otok, ki združuje mestne trgovce, opažajo mikrokriminaliteto v mestu. Predsednik David Tomovski:

"Povezali smo se z občino Koper in zastavili projekt videonadzora na najbolj frekventnih ulicah v mestu, denimo na Čevljarski. Dogovorili smo se tudi, da bomo to sofinancirali trgovci. Upam, da ga bomo v tem letu zaključili. S policijo smo se pogovarjali tudi o tem, da nam svetujejo, kako zaznati problem kriminalitete".

Kar nekaj sogovornikov pa nam je omenilo, da pogrešajo prisotnost policistov na mestnih ulicah.

Tjaša Škamperle


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki