Trenutno se predvaja:
21. maj 2020 ob 14:54 Novice

Gradnja garažne hiše na Muzejskem trgu po načrtih

Koprska občina, ki je investitor in bo lastnica garaže, se še odloča o parkirnem režimu in izgledu ploščadi nad garažno hišo. V nekaj okoliških objektih so bile zaznane poškodbe zaradi gradnje.
Gradnjo garažne hiše bodo zaključili do novembra letos. Rok so z aneksom podaljšali zaradi lanskih padavin, ki so vplivale na izkop gradbene jame. Foto: Radio Koper/Tjaša Škamperle
Gradnjo garažne hiše bodo zaključili do novembra letos. Rok so z aneksom podaljšali zaradi lanskih padavin, ki so vplivale na izkop gradbene jame. Foto: Radio Koper/Tjaša Škamperle

V času epidemije se gradnja garažne hiše ni nikoli ustavila, ne zaradi delavcev, ki jih je na gradbišču dnevno okoli 25, ne zaradi morebitnih težav z materialom, pravi vodja gradbišča Klemen Simončič:

"Trenutno smo v fazi betonske konstrukcije, delo poteka v skladu s terminskih planom, do danes je izvedeno več kot polovica konstrukcije. V tej fazi potrebujemo beton, ki se ga meša lokalno, armaturo, ki smo jo dobivali iz različnih virov, tako da logističnih težav nismo imeli."

Na enem delu gradbišča je že vidna ploščad, ki bo nastala nad garažno hišo. Kaj bo na njej, občina še preučuje. Marina Jelen:

"Končne podobe še nimamo, prejeli smo nekaj predlogov, ki jih usklajujemo z Zavodom za varstvo kulturne dediščine, ki bo podal smernice in pogoje."

Tudi režim parkiranja, koliko bo abonmajev in kakšna bo cena, mora občina še doreči. Gradnjo garažne hiše so v začetni fazi spremljali zapleti zaradi vdora kanalizacije v bližnji blok.

Doris Božič nam je pokazala razpoke na hiši, ki stoji dva metra od gradbene jame. Foto: Radio Koper/Tjaša Škamperle

Lastnica bližnjega nastanitvenega objekta Doris Božič nam je pokazala razpoke na in v hiši.

"Z izvajalci imamo stalni kontakt, izvajajo monitoring, pričakujem sanacijo, ki bo po mojem mnenju prišla nekoliko pozno. Vem pa tudi, da se prej ni dalo, saj gradbena jama ni bila zaključena in razpoke so bile še vedno možne."

V pritličju hostla zaradi razpokanih sten sob še ne more oddati.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki