Trenutno se predvaja:
31. marec 2020 ob 06:55 Novice

HIT osebju šempetrske bolnišnice ponudil možnost nastanitve

Na Goriškem se pospešeno pripravljajo na morebitne izredne razmere, v katerih bi morali določene skupine ljudi izolirati in jih namestiti na drugih lokacijah. Novogoriški HIT je tako za zdravstveno osebje šempetrske bolnišnice že ponudil hotel Lipa.
Novogoriški HIT je za zdravstveno osebje šempetrske bolnišnice ponudil hotel Lipa. Foto: arhiv HIT
Novogoriški HIT je za zdravstveno osebje šempetrske bolnišnice ponudil hotel Lipa. Foto: arhiv HIT

Strokovne službe na Goriškem se še dogovarjajo, kam bodo namestili najbolj ranljive skupine, ki bi potrebovale izolacijo. Na novogoriški mestni občini imajo v lasti kar nekaj primernih objektov, je povedal župan Klemen Miklavič.

"Res je. Mestna občina Nova Gorica ima na razpolago objekte, vendar moramo vedeti, kakšne so zahteve. Ni vsak primeren za vsako uporabo. Pričakujemo specifikacijo uporabnosti in na podlagi tega se bomo odločili za objekte, ki jih imamo v lasti oz. posredovali pri pridobivanju drugih objektov."

Takšno sodelovanje je že obrodilo sadove.

"Lep primer je, da je Hit odobril uporabo hotela Lipa za osebje bolnišnice, če bi prišlo do izbruha. Tako se ne bo vračalo v svoje družine, uporabljali bodo lahko hotel Lipa, ki je čez cesto. Tam bodo lahko prenočili oz. bivali."

Tako kot v ajdovski so tudi v novogoriški mestni občini s pomočjo lokalnih krojačev in šivilj zagnali proizvodnjo zaščitnih mask, ki jih bodo gospodinjstva v prihodnjih dneh dobila na dom.

Nataša Uršič


Zadnji prispevki