Trenutno se predvaja:
8. marec 2021 ob 09:17 Novice

Instrumentation Technologies z novimi lastniki hitreje na industrijski trg

Visokotehnološko podjetje Instrumentation Technologies iz Solkana, ki ga je pred 23 leti ustanovil Rok Uršič, je pred dnevi, kot smo poročali, dobilo novega lastnika. Podjetje si pod novim lastništvom obeta še hitrejšo rast.
Foto: Osebni arhiv Instrumentation Technologies
Foto: Osebni arhiv Instrumentation Technologies

Nov lastnik je češki sklad zasebnega kapitala ARX, ki je vodilno podjetje zasebnega kapitala v srednjevropski regiji.

Visoko tehnološko podjetje Instrumentation Technologies je vodilni globalni ponudnik napredne instrumentacije na področju pospeševalnikov osnovnih delcev in protonske terapije. Po dobrih dvajsetih letih se je ustanovitelj in lastnik Rok Uršič odločil za prodajo v prepričanju, da je to najboljša pot za nadaljnji razvoj. Da to pomeni pomemben preskok, meni tudi direktor Elvis Janežič: "Vsekakor ima nov lastnik druga znanja, potrebna za širitev predvsem na industrijske trge. In to, kar smo začeli pred dvema, tremi leti - pospešen vstop na industrijske trge, upajmo, da bo zdaj bolj hiter."

Strategija podjetja je namreč uporaba doslej pridobljenega znanja na področju pospeševalnikov delcev za medicinske namene v protonski terapiji in širši industriji. Gre namreč za dve podjetji, še za Red Pitayja, ki je v stoodstotni lasti IT. Tudi pod novim lastništvom ostajata oba sedanja direktorja in vseh 43 zaposlenih. Janežič je povedal: "Cilj je, da ekipa še raste v naslednjih letih."

V prihodnje bodo razvoj peljali predvsem v smislu zelenih tehnologij, pove Janežič: "Tu bodo potrebna visoko tehnološka znanja iz elektronike. Tu smo mi najboljši na svetu."

Instrumentation Technologies ostaja popolnoma suveren pri svojih razvojnih načrtih, zagotavlja Janežič: "Po zagotovilih novih lastnikov je samostojnost zelo velika, delali bomo samostojno, seveda z vso njihovo podporo tam, kjer so boljši."

Lani je družba ustvarila dobrih osem milijonov evrov prihodkov in 1,7 milijona evrov dobička iz poslovanja.

Ingrid Kašca Bucik


Zadnji prispevki