Trenutno se predvaja:
21. januar 2019 ob 12:38Novice

Janja Pahor Mohorič prevzema vodenje koprskega zapora

Vodenje koprskega zavoda za prestajanje kazni zapora prevzema Janja Pahor Mohorič, dosedanji direktor Dušan Valentinčič se bo po decembrskem pobegu predčasno upokojil. To je do sedaj pravzaprav edina konkretna pobega.
Janja Pahor Mohorič je vodila preiskavo po decembrskem pobegu dveh pripornikov. Foto: Radio Koper

Dušan Valentinčič bo danes opravil primopredajo in vodenje koprskega zapora prepustil Janji Pahor Mohorič. Primorka je najmlajši slovenski zapor dobro spoznala prav zaradi pobega, vodila je namreč preiskavo. Zaveda se velike odgovornosti:

"Prepričana sem, da gospod Valentinčič zapušča zavod v dobrem stanju kljub pomanjkljivostim, ki so bile ugotovljene na področju varovanja. Enako prepričana sem tudi, da je velika večina sodelavcev, s katerimi bomo v naslednjih mesecih sodelovali, dobrih, predani službi in strokovnih. Tako da bomo skupaj prevetrili določene postopke, zlasti na področju varnosti, pregledali, kje so potrebni ukrepi, spremembe."

Na nove zaposlitve pravosodnih policistov kratkoročno še ne more računati, tudi ko so bili objavljeni razpisi za ta mesta, v Kopru ni bilo velikega zanimanja. Dušan Valentinčič, ki je v zaporniškem sistemu prehodil pot od paznika do direktorja Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij, zagotavlja, da je bil za pobeg kriv izključno človeški faktor in da je koprski zapor varen.

"V zaporu Koper se dobro dela, večina zaposlenih je dobrih sodelavcev. Tukaj ne mislim samo na pravosodne policiste, ampak mislim tudi na strokovne delavce, inštruktorje, zdravstvene delavce in ostalo osebje."

Nihče zaradi pobega ne bo ob službo, preiskava pa še ni povsem zaključena.

Tjaša Škamperle


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki