Trenutno se predvaja:
9. januar 2019 ob 13:11Novice

Januarja na dražbi hotel Lucija na Mostu na Soči in nekdanji hotel Paradiso na tolminskem Sotočju

Hotel Lucija na Mostu na Soči bodo jutri dopoldan skušali prodati na javni dražbi na Okrajnem sodišču v Tolminu zaradi izvršbe upnika – Javnega sklada RS za regionalni razvoj in razvoj podeželja. Izklicna cena je 694 tisoč evrov.
Radio Koper/Mariša Bizjak|
Hotel Paradiso že več kot dve desetletji bolj kot ne sameva in propada. Foto: Radio Koper/Mariša Bizjak

Pri še višji izklicni ceni – 1,12 milijona evrov se bo začela javna dražba nekdanjega hotela Paradiso na tolminskem Sotočju, ki bo 23. januarja.

Mogočno stavbo blizu sotočja Soče in Tolminke so zgradili že pred več kot 100 leti, ko je služila kot bolnišnica za potrebe gradnje bohinjske železnice. Nato je za šest desetletij postala dijaški dom, leta 1983 Hotel Centroslavija, po pridobitvi igralniške dejavnosti Hotel Paradiso do policijske racije sredi 90-ih. Kasneje ga je želel obnoviti ameriški podjetnik srbskega rodu Stevan Stojanović, a je končal v stečaju, prav tako lani družba Ecomaf, lastnik katere je s širokopoteznimi načrti pred slabim desetletjem za dotrajano zgradbo odštel dobrega pol milijona evrov.

S prodajo zapuščenega hotela bi lahko poplačali za več kot 900.000 evrov priznanih terjatev. Če konec januarja dražba ne bo uspešna, bo razpisana nova z nižjo izklicno ceno. Vprašanje pa je, koliko je za nakup sploh zanimanja.

Direktor zavoda za turizem Dolina Soče Janko Humar: "Jaz močno upam, da se je tisto obdobje avanturistov, ki so slučajno imeli na razpolago neka finančna sredstva – kdo ve, od kje so jih dobili – da se je to obdobje končalo in da počasi prihajajo na površje tisti bolj resni igralci, ki dejansko želijo razvijati turizem."

Nekdanji hotel zadnja leta zaživi zgolj med poletnimi glasbenimi festivali, čez leto v baru Tropicana Klub tolminskih študentov prireja koncerte. Lokacija je zagotovo zanimiva, je prepričan tudi tolminski župan Uroš Brežan.

"Tudi mene zanima, ali bomo dobili kakšno zasebno pobudo, ki bi jo ta zgodba zanimala. V tem primeru bi se bila občina gotovo pripravljena pogovarjati o taki zgodbi. Da pa bi pa sami v tem trenutku vstopali vanjo in se potegovali za nakup, pa lahko rečem, da pod temi pogoji za občino to ni zanimivo," je še dodal Brežan.

Mariša Bizjak


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki