Trenutno se predvaja:
21. januar 2020 ob 10:09 Novice

Juliana Trail piše zgodbo o uspehu

Pohodniška pot okoli Julijskih Alp je po le štirih mesecih od uradnega odprtja zelo uspešna.
Foto: Janko Humar
Foto: Janko Humar

Pohodniška pot okoli Julijskih Alp Juliana Trail na 270 kilometrih pohodnikom prikaže vse obraze te regije. V štirih mesecih, odkar je uradno odprta, je privabila že veliko obiskovalcev. Prepoznana postaja tudi v tujini, saj so jo tri ugledne revije uvrstile na svoje sezname potovanj za leto 2020.

Juliana Trail ne ponuja vzpenjanja na vrhove, ne tekmovanja na čas, ampak uživanje v območju, takšnem, kakršno je. Njen potencial so prepoznali tudi v treh tujih revijah, National Geographicu, New York Timesu in The Guardianu. Direktor Javnega zavoda za turizem Dolina Soče Janko Humar meni, da so omembe dobra promocija in veliko priznanje: "Vsa ta uredništva ocenjujejo, da je tudi po njihovih kriterijih in v primerjavi z vsemi podobnimi zgodbami po celem planetu pot zadosti raznolika in zanimiva, da jo dajo na svoje top sezname za letošnje leto."

Članka v New York Timesu in The Guardianu sicer govorita o Sloveniji, pot okoli Julijskih Alp pa izpostavita kot atraktivno novost. Zato je še toliko bolj pomemben članek v National Geographicu, ki je Juliana Trail uvrstil med top 6 poti s celega sveta.

Janko Humar na to pravi: "V taki družbi se pojaviti v takem časopisu je gotovo referenca, priporočilo, promocija, pa tudi velika obveznost za naše nadaljnje delo." Zaradi mile zime je bila pot v preteklih mesecih dobro obiskana. Pohodniki so nad raznolikostjo etap navdušeni.

Humar povzema njihove povratne informacije: "Brez izjeme so vsi komentarji izrazito pozitivni. Prihaja pa tudi relativno veliko vprašanj in želja in povpraševanj po informacijah, po vodnikih, po zemljevidih. Kar pomeni, da dejansko interes za to pot obstaja."

Konec leta so zato na Turizmu Dolina Soče vzpostavili tudi center za rezervacije.


Meta Škvarč


Zadnji prispevki