Trenutno se predvaja:
7. april 2020 ob 18:14 Novice

Kaj bo z Eurofestom?

Sedmi velikonočni rokometni turnir za pokal Kopra je odpadel, v veliki nevarnosti je tudi 28. Eurofest. Organizatorji so letos pričakovali rekordno udeležbo, načrte pa bodo počasi preusmerili v naslednje koledarsko leto.
eurofest Foto: Radio Koper
eurofest Foto: Radio Koper

Prejšnji konec tedna bi moral potekati Istrski maraton, velikonočni vikend pa je bil rezerviran za rokometni pokal Kopra. Obe prireditvi sta razumljivo odpadli, za rokometno se je letos zanimalo rekordno število ekip.

Organizator turnirja, Tone Barič: "Letos bi prišlo od 116 do 120 ekip, doslej smo jih imeli okrog 108. Poudaril bi, da se na poletni Eurofest prijavljajo ekipe s celega sveta, velikonočni turnir pa je zanimiv predvsem za ekipe iz naše soseske."

Tone Barič se sooča z dejstvom, da bo tudi poletni Eurofest skoraj nemogoče spraviti pod streho. Do tega tedna se je na julijski dogodek sicer prijavilo že več kot 215 ekip. "Vse bolj me navdaja ta strah, da bo prišlo tudi do odpovedi Eurofesta. Kakor kaže, je drugje še huje kot pri nas. Če se bodo pri nas mogoče razmere v treh tednih začele umirjat, drugod verjetno še ne in to je tisto, kar nam lahko vse poruši."

Eurofest bi bil že 28. po vrsti, od leta 1993 do leta 2015 je potekal v Izoli, zadnje štiri izvedbe so bile v Kopru. Na turnirju so se skozi leta predstavili številni mladi rokometaši in rokometašice, ki so kasneje zgradili zavidljive športne kariere, v prvi vrsti pa je prireditev namenjena sproščenemu druženju mladih z najrazličnejših koncev sveta.

Primož Čepar


Zadnji prispevki