Trenutno se predvaja:
18. januar 2019 ob 09:35 Novice

Kajak kanu klub Ankaran Hrvatini in bolnišnica Valdoltra dosegla poravnavo

Kajak kanu klub Ankaran Hrvatini bo danes na sodišču z bolnišnico Valdoltra podpisal poravnavo, s katero se bo zaključil tudi sodni spor. Klub se je namreč konec lanskega leta z zemljišča v Valdoltri odselil.
Facebook/Kajak Kanu Klub Ankaran|
Z občino se je klub dogovoril za selitev na novo lokacijo. Foto: Facebook Kajak Kanu Klub Ankaran

Člani Kajak kanu kluba Ankaran Hrvatini so se lani decembra preselili na območje Sv. Katarine. Nadomestne prostore jim je zagotovila ankaranska občina.

Pred tem so bili 23 let na zemljišču pod Ortopedsko bolnišnico Valdoltra. V zadnjih letih pa je bil zaradi zasedanja parcele klub z bolnišnico v tožbi. Predsednik kluba Živoslav Marjanović:

"Zdaj, ker smo te stvari uredili, smo tudi že plačali stroške, ki jih je bolnica imela. Pridemo samo podpisat, da je poravnava urejena in bo stvar končno zaključena."

Prostor pod bolnišnico so izpraznili, zabojnike pa so preselili na novo lokacijo ob vojašnici. Čaka jih še urejanje prostora. "Dogovorili smo se z občino, da pripeljemo in priklopimo elektriko in vodo ter da na novo damo ograjo."

V Ortopedski bolnišnici Valdoltra pravijo, da bodo na zapuščenem zemljišču še letos uredili parkirišče za zaposlene. Parkirišče ob bolnišnici pa bo namenjeno obiskovalcem in bo brezplačno.

Tjaša Lotrič


Zadnji prispevki