Trenutno se predvaja:
15. oktober 2020 ob 13:28 Novice

Kako so na ponovno šolanje na daljavo pripravljene šole v slovenski Istri?

Od prihodnjega ponedeljka bo pouk na daljavo potekal na srednjih in osnovnih šolah od šestega do devetega razreda. Preverili smo, kako so na ponovno šolanje na daljavo pripravljeni na nekaterih šolah v slovenski Istri.
Problem tudi tokrat ostajajo tisti dijaki, ki doma nimajo internetne povezave. Foto: Pixabay
Problem tudi tokrat ostajajo tisti dijaki, ki doma nimajo internetne povezave. Foto: Pixabay

Še pred začetkom novega šolskega leta so se učitelji dodatno usposabljali za pouk na daljavo, je povedal ravnatelj Gimnazije, elektro in pomorske šole Piran, Borut Butinar:

"Načeloma smo pripravljeni, kljub temu smo bili nad včerajšnjo okrožnico malce presenečeni, zato bomo danes in jutri izvedli še zadnje konference in se dodatno uskladili."

Skrbi jih računalniška opremljenost nekaterih dijakov, razlaga Butinar: "Nekaj opreme smo dobili od ministrstva vendar na naši šoli imamo 22 dijakov, ki nimajo računalnikov oziroma povezave, tako da moramo zanje zagotoviti ustrezno opremo. Večino dijakov bomo opremili s tablicami, nekaj jih bo dobilo stacionarne računalnike. Ne vemo pa še, kako bomo rešili težav pri dijakih, ki nimajo internetne povezave."

Šolanje na daljavo bo potekalo tudi za učence od šestega do devetega razreda. Na Osnovni šoli v Luciji so že ob začetku šolskega leta pripravili delavnice o uporabi spletnih učilnic, saj so imeli s tem težave že nekateri učenci v spomladanskem obdobju, je povedala ravnateljica Tanja Vincelj: "Za učitelje in starše v teku današnjega dne pripravljamo še protokol. Ta je bil že sicer nared med počitnicami, zdaj ga bomo še dodelali in prilagodili za učence od šestega do devetega razreda."

Posebno pozornost bodo namenili tudi učencem, ki imajo učne težave, pravi ravnateljica: "S temi učenci se bo povezovala svetovalna služba, zunanji izvajalci, ki prihajajo iz drugih zavodov, to je iz Centra za komunikacijo, sluh in govor Portorož, ki nam pri nudenju pomoči otrokom pri tem pomagajo."

Do konca tedna bodo zbrali tudi podatke o potrebah po računalniški opremi. V lanskem šolskem letu so vse potrebno uspeli zagotoviti na šoli.

Tjaša Lotrič


Zadnji prispevki