Trenutno se predvaja:
22. november 2019 ob 10:12 Novice

Kakšna bo usoda Športnega centra Hit?

Na Novogoriškem precej prahu dviguje predvidena prodaja Hitovega Športnega centra v Šempetru pri Gorici. Uporabnike centra skrbi, da ga bo novi lastnik zaprl.
Hitov športni center že več kot dve desetletji uporabljajo številni kolektivi na Goriškem za vadbo, tekmovanja, razstave, srečanja in kulturno-zabavne prireditve. Foto: Radio Koper
Hitov športni center že več kot dve desetletji uporabljajo številni kolektivi na Goriškem za vadbo, tekmovanja, razstave, srečanja in kulturno-zabavne prireditve. Foto: Radio Koper

Športniki bi tako ostali brez vadbenih in tekmovalnih površin. K ukrepanju pozivajo lokalne skupnosti na Goriškem, ustanovili so tudi civilno pobudo, s katero nasprotujejo prodaji športnega centra. Hitov športni center že več kot dve desetletji namreč uporabljajo številni kolektivi na Goriškem za vadbo, tekmovanja, razstave, srečanja in kulturno-zabavne prireditve. Društvo Soška fronta štirikrat v letu pripravlja mednarodno srečanje zbirateljev Jakob Marušič nam je ob tem povedal: "Tu se zbere vsakič po tri tisoč ljudi, ki so tu dva dni, ki tukaj jedo, spijo, tako da ima cela regija od tega nekaj."

V rokometnem klubu Šempeter-Vrtojba so prepričani, da s skupnimi močmi vseh uporabnikov center lahko obdržijo. "In da se najde investitor, ki bi vložil nekaj denarja in obdržal to dejavnost, ki je tudi kot športni turizem, ki ga goriška, šempetrska občina močno potrebujemo." dodaja Ingrid Heuffel Berginc.

V civilni iniciativi nasprotujejo prodaji in zaprtju Hitovega športnega centra. Nives Černe je pri tem jasna: "Če se bo to zgodilo, bo najmanj sto otrok v trenutku na cesti. To je nedopustno."
Zanimanje za nakup obstaja, rok za oddajo ponudb se izteče danes, Hitu pa po besedah predsednika uprave Tomaža Repinca prinaša športni center izgubo: "Približno milijon šesto tisoč evrov je bilo izgube v zadnjih desetih letih. Dejstvo pa je, da prodajamo Cimos in Hit šport center, kar predstavlja samo 15 odstotkov celotne nepremičnine, ki jo prodajamo." Izhodiščna cena za celoten kompleks nekdanjega Cimosa je prek štiri milijone evrov, o prodaji pa bo nadzorni svet odločal v četrtek, dodajajo še v Hitu.

V reševanje te problematike se je vključila tudi novogoriška Športna zveza, ki prek Olimpijskega komiteja Slovenije poziva predsednika vlade Marjana Šarca, pristojne ministre in predsednika države Boruta Pahorja, da v okviru svojih pristojnosti takoj ustavijo vse postopke v zvezi z nameravano prodajo Športnega centra Hit v Šempetru pri Gorici.

Valter Pregelj


Zadnji prispevki