Trenutno se predvaja:
16. september 2019 ob 11:58 Novice

Kakšno bo pokopališče?

Ureditev pokopališča v Ankaranu, na katerega občani čakajo že skoraj 20 let, je korak bližje k uresničitvi. Popoldan bodo na sedežu občinske uprave razstavili natečajne predloge za njegovo ureditev.
BoBo
Javni natečaj za idejno zasnovo ankaranskega pokopališča, ki ga je vodila Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije, je bil julija uspešno zaključen. Foto: BoBo

Ureditev pokopališča je eden ključnih načrtov občine. Z javnim natečajem so želeli v občini pridobiti najprimernejše arhitekturne in krajinske idejne rešitve za umestitev pokopališča v prostor z dvema osnovnima objektoma, to sta poslovilni objekt in zvonik. Obenem pa so iskali tudi najboljše rešitve za ureditev okolice cerkve, parka, sprehajalnih poti in dostopa.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali priznani strokovnjaki s področja arhitekture, krajinske arhitekture in gradbeništva ter predstavniki občine, je prispele predloge skrbno pregledala. Ogledali si jih bodo lahko tudi občani, najprimernejše rešitve po izboru komisije pa bodo prikazane tudi z maketo. Razstavljeni predlogi bodo na sedežu občinske uprave na ogled do 27. septembra. V času razstave bodo obiskovalcem za dodatna pojasnila na voljo strokovne službe občinske uprave. Gradnjo pokopališča občina načrtuje čez dve leti, do takrat naj bi uredili vse potrebne dokumente in izbrali izvajalca del.

Vesna Potočar Godnič


Zadnji prispevki