Trenutno se predvaja:
12. februar 2020 ob 14:47 Novice

Kje bo obvoz v času obnove ceste med Kobaridom in Bovcem?

Letos naj bi v Posočju začeli z obnovo regionalne ceste med Kobaridom in Bovcem. Ker bo zaradi tega občasno popolnoma zaprta, trenutno urejajo obvozno povezavo. Krajani se bojijo, da bo obvoz namenjen le intervencijskim vozilom.
Foto: Radio Koper/Meta Škvarč
Foto: Radio Koper/Meta Škvarč

Cesta med Napoleonovim mostom in Trnovem ob Soči je že pred izgradnjo sedanje ceste povezovala kraje v Zgornjem Posočju. Njena ureditev za potrebe obvozne ceste naj bi bila sprva končana do konca leta 2019, zaradi slabih vremenskih pogojev se je zaključek premaknil v pomladne mesece. Po ureditvi obvoza bodo začeli z obnovo regionalne ceste, pojasnjuje Tomaž Willenpart iz Direkcije za infrastrukturo:

"Tudi tam se bo podobno kot etapa, ki je bila že zgrajena, gradil viadukt s celovito rekonstrukcijo ceste in razširitvijo. Vemo, pa da je možen obvoz samo preko sosednje Italije."

V projekt obnove je vključena tudi ureditev obvoza. Obvozna cesta bo namreč za ves promet preozka, zato bo tam potekal le intervencijski dostop do Zgornjega Posočja, osebna vozila bodo preusmerili preko sosednje Italije.

Kljub napovedim Direkcije za infrastrukturo na občini zagotavljajo, da bo promet v času gradnje potekal čim bolj nemoteno. Župan Marko Matajurc:
"Mi pravimo intervencijska pot, ampak načeloma bo ta pot tako urejena, da bodo lahko vozila tudi osebna vozila. V času popolne zapore večja vozila ne bodo mogla voziti, to se bo tudi vnaprej obveščalo, pogovarjalo, dogovarjalo, usklajevalo, da bodo stvari na tem območju čim manj motene."

V Kobaridu pa še pred obnovo regionalne ceste načrtujejo tudi gradnjo krožišča pri tovarni TIK. To naj bi pripomoglo k bolj tekočemu prometu v času obnove.

Mata Škvarč


Zadnji prispevki