Trenutno se predvaja:
23. maj 2019 ob 09:33 Novice

Klavdija Kutnar bo danes izvoljena za rektorico, mandat nastopi jeseni

Na Univerzi na Primorskem volijo rektorja. S kakšno podporo bo edina kandidatka od Dragana Marušiča prevzela vodenje najmlajše javne univerze, bo neuradno znano danes.
Univerza na Primorskem
Pred volitvami je kandidaturo Kutnarjeve podprlo šest od sedmih fakultet članic univerze. Foto: Univerza na Primorskem

Volivke in volivci akademske skupnosti so glas za edino kandidatko Klavdijo Kutnar lahko oddali že na predčasnih volitvah v ponedeljek. Uradni izid bodo objavili jutri. Pred volitvami je kandidaturo Kutnarjeve podprlo šest od sedmih fakultet članic univerze.

Po Luciji Čok, Radu Bohincu in dveh mandatih Dragana Marušiča bo Univerza na Primorskem danes dobila četrtega rektorja oziroma drugo rektorico. Dekanja koprskega Famnita je namreč edina, ki se tokrat poteguje za vodenje univerze. Devetintridesteletna doktorica matematike je na predstavitvi svojega programa zaposlenim in študentom med drugim poudarila nujnost bolj učinkovitega povezovanja z gospodarstvom, ter okrepitev prednosti, ki jih ima primorska univerza v primerjavi z drugimi slovenskimi univerzami. Razširiti namerava Svet zaupnikov, v katerem so združene gospodarske družbe in lokalna skupnost, ter povečati Štipendijski sklad univerze.

Kutnarjeva je leta 2008 doktorirala na Univerzi na Primorskem. Leta 2010 je prejela Fulbrightovo štipendijo za podoktorsko raziskovalno sodelovanje na Ohio State University v Združenih državah Amerike. Dekanja Famnita je postala leta 2012, lani je bila izvoljena v naziv redne profesorice, letos pa je prevzela predsedovanje Sveta za visoko šolstvo. Na Univerzi na Primorskem je zaposlena 16 let in velja za tesno sodelavko rektorja Dragana Marušiča.

Lea Širok


Zadnji prispevki