Trenutno se predvaja:
21. november 2020 ob 10:00 Novice

"Kolo je simbol gibanja!"

'Življenje na Krasu in v Brkinih se vrti naprej' je slogan pobude, s katero kraške in brkinske občine nagovarjajo posameznike in organizacije k enotni okrasitvi … koles z lučkami.
Foto: Kosovelov dom Sežana
Foto: Kosovelov dom Sežana

Pobudo so dali Sežančani, zdaj pa bodo kraško-brkinsko kolo pomagali osvetliti prebivalci celotnega Krasa in Brkinov.

Zamisel o enotni okrasitvi Krasa in Brkinov se je porodila v zasebni iniciativi, ki deluje na področju turizma in kulture. Glede na epidemiološke razmere, ukrepe in omejitve so veseli, da imajo v tem trenutku rešitev, da z enotno okrasitvijo povežejo prebivalce Krasa in Brkinov in v ljudeh vzbudijo optimizem, je povedala Tina Jančigaj Ausec:

"Ideja s sloganom 'Življenje na Krasu in v Brkinih se vrti naprej' je sprva nastala kot odziv na odlične dosežke slovenskih kolesarjev in njihova počastitev, pa tudi, da promocijsko opozorijo na Kras in Brkine."

Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov je pobudo občanov takoj sprejela, saj so vedeli, da izvedba decembrskih prireditev ne bo mogoča. Da bi bila pobuda bolj praznična, so pozivu dodali še nagradni natečaj. S sežanskega Zavoda za šport, turizem in prosti čas, Valerija Pučko:
10 najbolj izvirnih okrasitev bo nagrajenih. Nagrade, ki jih podarjajo sodelujoče občine, bodo v obliki vodenih doživetij, peš ali na kolesu.

"Kakšno je kolo, ni pomembno," je povedala Valerija Pučko, lahko je otroško, staro, novo, lahko je zgolj del kolesa. Nagradni natečaj se bo zaključil 20. decembra.

Vesna Potočar Godnič


Zadnji prispevki