Trenutno se predvaja:
16. junij 2019 ob 12:43 Novice

Koper Primorska je prvak tudi v vaterpolu

Po košarkarskem naslovu državnega prvaka je Koper bogatejši tudi za nov naslov v vaterpolu.

Maja so se v Kopru veselili zmagoslavja košarkarjev Sixta Primorske, junij je v največje mesto slovenske Istre vrnil državni naslov v vaterpolu. V koprskem olimpijskem bazenu se je v soboto končala finalna serija končnice državnega prvenstva v vaterpolu, v kateri sta se merila aktualni prvak Triglav in Koper Primorska. Domačini so odločilno tekmo za 3:0 v zmagah dobili s 17:8 in sedmič osvojili naslov državnega prvaka. Na ta trenutek so v klubu čakali od leta 2011.

"Pred finalno serijo smo bili favoriti, v vseh tekmah smo to vlogo uspešno potrdili. Pokazali smo, da imamo več izkušenj in kvalitete, tako da je naša skupna zmaga povsem zaslužena," je povedal kapetan Rok Crnica.

Kranjski Triglav je s 16 naslovi prvaka najuspešnejša domača ekipa, najboljši je bil tudi v lanski sezoni, letos je torej moral premoč priznati Koprčanom. Za Primorce ima letošnja zmaga posebno težo, saj so prvič zaigrali v dolgo načrtovanem novem olimpijskem bazenu. Po zmagah s 14:10 na prvi in z 9:3 na drugi finalni tekmi so bili zanesljivi tudi na tretji tekmi v domačem bazenu. V prvi četrtini je bilo še znosnih 3:1, potem pa je razlika iz četrtne v četrtino naraščala do končnih 17:8.

"Dolgo smo čakali na ta naslov, vesel sem, da ga je dosegla moja generacija. Prav je, da smo šli spet v Jadransko ligo, vse skupaj je dvignilo igranje v novem bazenu. Prihajajo tudi mlade moči, tako da se za prihodnje generacije ni bati. Čaka nas ogromno dela, verjamem pa, da se v prihodnje lahko prebijemo v prvi razred Jadranske lige," je povedal koprski vratar, Luka Gržentič.

O prihodnosti je spregovoril tudi predsednik kluba Dušan Lončarevič, ki se zaveda, da je preboj v prvo jadransko ligo velik zalogaj. "Dobili smo pokrovitelja in nov bazen, igrali smo jadransko ligo, vseskozi smo bili pripravljeni na osvojitev državnega naslova. Delamo dolgoročno, najprej želimo uveljaviti domače igralce. Verjamem, da bo v roku štirih let jedro ekipe domače, takrat načrtujemo tudi preboj v prvo jadransko ligo."

Naslov državnega prvaka je sicer doslej osvojilo pet ekip; poleg Triglava in Kopra še Ljubljana, Branik in Olimpija.

Sandi Škvarč, P.Č


Zadnji prispevki