Trenutno se predvaja:
8. november 2018 ob 15:21Novice

Koprska občina je 4000 kvadratnih metrov objekta Solis na dražbi prodala Grafistu

Občina je prodala tudi zemljišče v bližini avtobusne postaje, za katerega je v pripravi prostorski načrt "verski center".
Koprska občina je na dražbi prodala 4000 kvadratnih metrov v objektu Solis. Kupil ga je Grafist. Foto: Radio Koper

Še nedokončane poslovne prostore v t.i olimpijskem centru na Bonifiki je kupil Grafist, gradbinec, ki ima že v lasti hotelski del Solisa in ki je skrbel za komunalno opremo oz. dokončanje objekta. Na dražbi je bil v imenu družbe pravnik Vladimir Gavran.

»S tem dobimo določene površine, ki so potrebne za hotel in turistično dejavnost. O obliki plačila se zdaj težko opredelim. Ne vidim težav, če bo to kot kompenzacija, ki je poštena in normalna oblika plačila.«

To je namreč način, prek katerega je gradbinec prišel skoraj do vseh nepremičnin v Kopru. Parcelo ob avtobusni postaji, ki je namenjena verskemu centru, je kupilo ljubljansko podjetje KPL, ki se tudi ukvarja z gradnjami. Njegova predstavnica ni želela povedati, za kaj oz. za koga. Zato smo to vprašali tudi paroha Dejana Mandiča, ki se je z njo udeležil dražbe.

»Za dobro voljo in ljubezen! Samo za to smo zainteresirani.«

Zemljišče je koprski župan že spomladi pokazal poglavarju srbske pravoslavne cerkve patriarhu Irineje in parohu Mandiču. Takrat so govorili o tem, da bodo v Kopru zgradili drugo pravoslavna cerkev v državi. Za parcele na Srminu, ki jih občina prodaja že nekaj let, tudi tokrat ni bilo zanimanja.

Tjaša Škamperle


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki