Trenutno se predvaja:
11. oktober 2019 ob 09:23 Novice

Koprska občina je objavila razpis za nakup novoletne osvetlitve

Z njim išče ponudbe za svetleče zavese in verige, elemente z motivi dreves, spiral in zvezd, 25 krogel ter jelenčka. Na občini ne želijo razkriti, ali bodo uporabili naziv Čudolandija.
Radio Capodistria
Ime Čudolandija je zaščiteno tudi kot blagovna znamka. Foto: Radio Capodistria

Zakaj občina tudi letos kupuje razsvetljavo, če je že lani zanjo namenila 700 tisoč evrov? Na občini pojasnjujejo, da so lani del novoletne razsvetljave najeli:

"Na Mestni občini Koper smo v zaključni fazi izdelave idejne zasnove svetlobne novoletne okrasitve za leto 2019. Pri tem smo v veliki meri izhajali iz elementov, s katerimi že razpolagamo, jih pa bomo v manjšem obsegu tudi dopolnili z novimi elementi. V lanskem letu je občina del novoletne razsvetljave najela in jo po koncu sezone tudi vrnila najemodajalcu, kar pomeni, da je ni bilo potrebno prodajati, medtem ko bo novoletno okrasitev, ki je v njeni lasti, letos ponovno uporabila."

Novoletne lučke bodo letos zasijale predvidoma 29. novembra. Ali bo tudi letos praznično vzdušje pod nazivom Čudolandija, še ne želijo povedati. Ime so sicer lani zaščitili kot blagovno znamko. V civilnem Gibanju Skupaj so občino pozvali, naj opravi revizijo lani nabavljenega okrasja, naj umetniški vodja napravi načrt osvetlitve za celotno občino, saj menijo, da gre za neenakopravno obravnavo mesta in zaledja. Od pristojnih občinskih uslužbencev pa zahtevajo odgovornost za lansko neustrezno vrtanje v občinske palače.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki