Trenutno se predvaja:
7. november 2018 ob 12:42Novice

Koprska občina prodaja tudi prostore v objektu Solis

Koprska občina tik pred volitvami prodaja parcele, za kateri bi lahko iztržila več kot 4 milijone evrov. Med večjimi nepremičninami, ki jih je umestila na jutrišnjo dražbo, so prostori v objektu Solis ter parcele na območju Srmina.
Skelet olimpijskega bazena in poslovne stavbe Solis. Foto: Radio Koper

Ker so se na občini odločili, da se uprava ne bo preselila v objekt Solis, zdaj še nedokončane prostore prodajajo. Izklicna cena za 4000 kvadratnih metrov je 1,858.000 evrov. Še večji pa je obseg parcel na Srminu, kjer je naprodaj skoraj 10 hektarov v bližini rezervoarjev naftnih derivatov, nekaj parcel pa je v bližini redkih stanovanjskih hiš. Če bi jih prodali po izklicni ceni, bi zanje dobili skoraj 1,5 milijona evrov.

Na dražbi bo občina prodajala tudi zemljišče med nakupovalnim središčem in avtobusno postajo. Kot piše v obrazložitvi je zanj v pripravi Občinski podrobni prostorski načrt »Verski kulturni center«. Zemljišče si je v družbi koprskega župana spomladi ogledal poglavar Srbske pravoslavne cerkve patriarh Irinej, zato je pričakovati, da ga bo cerkev jutri za 152.000 evrov tudi kupila. O tej navezavi je v minulih dneh pisal tudi časnik Danas, ki je sodelovanje povezal z bližnjimi volitvami in pridobivanjem glasov vernikov.

Dražba ima tudi predvolilni prizvok, saj je eden od kandidatov za župana Gašpar Gašpar Mišič župana Borisa Popoviča javno pozval, naj z nje umakne prodajo parcel na Srminu, saj da takšni posli ne sodijo v predvolilni čas.

Tjaša Škamperle


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki