Trenutno se predvaja:
22. julij 2019 ob 14:36 Novice

Koprski dijaški dom tudi med poletjem kljub obnovi zaseden

Kljub gradbenim delom, se rezervacijam med poletjem niso odrekli turisti, ki jim sobe oddajajo v obdobju, ko te zapustijo dijaki in študentje.
Radio Koper
Energetsko obnovo Dijaškega in študentskega doma Koper bodo zaključili pred začetkom šolskega leta. Foto: Tjaša Škamperle/Radio Koper

Pred dnevi so na vhodni strani stavbe koprskega Dijaškega in študentskega doma s pogledom na Cankarjevo ulico odstranili gradbene odre. Sanacija doma je zajemala tri faze, v prvi so obnovili predel, kjer domujejo študentje, v drugi so popolnoma obnovili kotlovnico, marca pa se je začel še zadnji del energetske prenove, je povedal ravnatelj doma, Martin Ponikvar:

"Bistveno je, da smo prenovili samo stavbo, jo izolirali in zaščitili. To pomeni, da smo obnovili streho, okna, potem v nekaterih sobah bodo tudi žaluzije, tako da bi nekako s tem prihranili v petih ali šestih letih skoraj celo investicijo."

Dela naj bi zaključili do prvega septembra, ko se za dijake začenja novo šolsko leto:

"Ostaja nam samo še atrij, notranjost in energetksa obnova strani, ki je obrnjena proti Fakulteti za management in Pedagoški fakulteti."

Med poletjem, ko sobe zapustijo dijaki in študentje, te oddajajo turistom. V prvih julijskih dneh so tako imeli več športnih skupin, udeležencev Eurofesta, je povedal ravnatelj:

"Gostje, ki prihajajo cel julij in avgust so vnaprej obveščeni, da poteka prenova. Vseeno so zainteresirani, da se vrnejo v naš dom."

Večinoma so med stalnimi domači gostje, med mladimi pa je največ povpraševanja po nastanitvah ob koncih tedna.

Tjaša Lotrič


Zadnji prispevki