Trenutno se predvaja:
15. februar 2020 ob 12:00 Novice

Krajani želijo bankomate nazaj

Na Primorskem je bilo v zadnjem letu šest napadov na bankomate, štiri so razstrelili, v dva pa poskusili vlomiti. V krajih, ki so ostali brez bankomatov, želijo, da jih banke ponovno namestijo.
Tu je 5. novembra zjutraj silovito počilo. Lastnik prostora na Škofijah, kjer je bil bankomat, je imel zaradi tega škodo in stroške. Foto: Radio Koper/Tjaša Škamperle
Tu je 5. novembra zjutraj silovito počilo. Lastnik prostora na Škofijah, kjer je bil bankomat, je imel zaradi tega škodo in stroške. Foto: Radio Koper/Tjaša Škamperle

Lani so kriminalci na Primorskem razstrelili štiri bankomate - v Divači, Senožečah, Črničah in na Škofijah. Le v Divači je Banka Intesa Sanpaolo ob popravilu poškodovane poslovalnice ponovno namestila tudi bankomat. V Senožečah in na Škofijah pa ne. Krajani ga pogrešajo:

"Nujno je potreben, zelo smo se ga navadili, tako krajani kot stranke."
"Res ga rabijo, Škofije so veliko naselje. Lahko bi ga dali na pošto."

Prav to je ena od možnosti. Predsednik Krajevne skupnosti Matjaž Čok je potrdil, da je namestitev v stavbo pošte zelo verjetna.

"Tam je niša od telefonske govorilnice, kamor bi ga lahko namestili. Lastnik objekta, kjer je bil pred eksplozijo, ga namreč ne želi več imeti, saj je bil prostor že dvakrat poškodovan."

V Intesi odgovarjajo le, da so aktivnosti glede namestitve še v teku, zato da je še prezgodaj, da bi lahko napovedali njihov končni izid. Da bo za kraj ugoden, upajo v Senožečah, kjer so bankomat dobili leta 1999. Svetnik Bruno Kocjan je v zadnjih mesecih na občinskih sejah večkrat pozval k posredovanju. Dopis je občini poslala tudi krajevna skupnost, pravi predsednik David Škapin:

"Tudi trgovina je zainteresirana, da bi ponovno namestili bankomat. Izgubili smo že pošto. Krajani, predvsem starejši, ga potrebujejo."

V Senožečah upajo, da bo banka ponovno namestila bankomat, ki so ga 18.junija razstrelili. Foto: Raadio Koper

Velika škoda je oktobra nastala pri siloviti eksploziji v Črničah. Poškodovana je bila trgovina, uničen bankomat. Iz Nove KBM so nam odgovorili, da se s predstavniki lokalne skupnosti pogovarjajo o novi lokaciji, kjer bi namestili nov bankomat.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki