Trenutno se predvaja:
22. januar 2020 ob 15:52 Novice

Krožišče bo z dostopno cesto povezalo nakupovalni center

Na območju Majskih poljan v Novi Gorici je že nekaj časa zelo živahno. Tam gradijo stanovanjska stolpiča, na robu trgovskega centra Supernova urejajo zadnji del nakupovalnega parka. Tretje gradbišče so ta vikend postavili med Prvomajsko in Rejčevo ulico.
Foto: Nataša Uršič
Foto: Nataša Uršič

Na pol zgrajeno in nelegalno cesto do Supernove je Mestna občina Nova Gorica pred dobrim letom zaprla za promet. Obiskovalci trgovskega centra imajo od takrat na voljo le en dostop z glavne ceste, ki je ob konicah zelo prometen. Nad takšno ureditvijo so bentili tudi trgovci in lastniki lokalov v Supernovi, saj so bili prepričani, da bi imeli večji obisk, če bi bila cesta urejena. Nejc Koradin iz novogoriške mestne občine je pojasnil, da bodo z gradnjo krožišča izpolnili obveznost občine, ki jo je predvidel že občinski podrobni prostorski načrt na območju Prvomajskih poljan.

S tem občina izpolnjuje obveznosti tako z vidika prometna ureditve naselja kot svoje obveznosti z naslova plačila komunalnih prispeekov z gradnjo Supernove. Novogoričani pa ne bodo dobili le urejenega dostopa do trgovskega centra, temveč tudi urejene kolesarske poti.

S tem krožiščem se bo uredila nova dovozna cesta na območje parkirišč, ki se urejajo pri tretji fazi gradnje Supernove, kot tudi z urejanjem pešcev in kolesarjev. Na delu Rejčeve in Delpinove na južni strani, ki je bila zgrajena v fazi gradnje cedre so bile zgrajene kolesarske poti, zdaj pa bodo kolesarske potegnjene do novega krožišča, od tu naprej pa bo tudi nova ureditev na Rejčevi ulici, kjer bodo povezali kolesarske površine do centra naselja.
Popolna zapora Rejčeve ulice bo na območju gradbišča veljala do sredine maja.

Nataša Uršič


Zadnji prispevki