Trenutno se predvaja:
14. maj 2019 ob 15:46 Novice

LAS V objemu sonca bo med člane razdelila skoraj 1,5 milijona evrov

Lokalna akcijska skupina (LAS) V objemu sonca, ki zajema območje petih goriških občin, po treh letih delovanja šteje 115 članov. V programskem obdobju do leta 2020 je za projekte iz dveh evropskih skladov pridobila skoraj 1,5 milijona evrov.
Radio Koper/Karin Zorn|
Fitnes na prostem v Šempetru. Foto: Radio Koper/Karin Zorn

Na dveh javnih razpisih je LAS V objemu sonca dodelila sredstva štirinajstim projektom: deset je sofinanciranih iz evropskega sklada za regionalni razvoj, štirje iz kmetijskega sklada za razvoj podeželja. To so ureditev Mladinskega centra Štaloni v Brdih, priprava skupnega kolesarskega turističnega produkta na Banjški in Trnovski planoti, vzpostavitev Centra tehniške dediščine v Lokovcu in postavitev telovadnic na prostem. Zadnji projekt predstavlja Anja Sedevčič iz občine Renče-Vogrsko:

″Gre za projekt Rekreacija na prostem v občinah Mire- Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Šempeter-Vrtojba. Predvideva vzpostavitev parih točk s telovadnico na prostem, vzpostavitev aplikacije, ki bi vodila skozi virtualno vadbo.″

V teku je tretji razpis, kjer je na voljo dobrih 350 tisoč evrov nepovratnih sredstev iz kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Sledili bodo predvidoma še trije, pravi vodja pisarne LAS-a Fabijana Medvešček:

″V septembru bomo objavili še razpis iz EU sklada za regionalni razvoj, za okoli 400.000 evrov sredstev. Glede na uspešnost delovanja pričakujemo še dodatna sredstva s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Ta razpisa bomo imeli v začetku leta 2020.″

Na trenutnem razpisu, odprtem do 12. junija, bodo sredstva pridobili projekti, ki bodo ustvarjali nova delovna mesta, razvili nove priložnosti zelenega, kulturnega in dostopnega turizma ter zagotovili kakovostno preživljanje prostega časa mladih.

Karin Zorn


Zadnji prispevki