Trenutno se predvaja:
11. september 2020 ob 10:34 Novice

Majska slavnostna seja Občine Tolmin prenesena v jesen

Občina Tolmin občinski praznik s slavnostno sejo iz pomladi preselila v jesen.
Občina Tolmin občinski praznik sicer obeležuje zadnji dan v maju. Zaradi znanih razmer je tokrat drugače. Foto: Občina Tolmin
Občina Tolmin občinski praznik sicer obeležuje zadnji dan v maju. Zaradi znanih razmer je tokrat drugače. Foto: Občina Tolmin

V Tolminu se v maju spominjajo več dogodkov, ki so zaznamovali njegovo preteklost, nanje je vezan tudi občinski praznik. Zaradi letošnje situacije pa ob prazniku niso pripravili slavnostne občinske seje. Ta bo danes, ko bodo podelili tudi občinska priznanja, jutri pa pripravljajo še odprtje večnamenskega objekta na Šentivški Gori.

Občina Tolmin občinski praznik obeležuje zadnji dan v maju. Slavnostno sejo ob prazniku pa pripravljajo drevi, ko bodo podelili občinska priznanja. Najvišje priznanje, plaketo občine, letos prejme slikarka Stanka Golob. Zaslužna je za širjenje prepoznavnosti Baške grape in Slovenije zunaj njenih meja, svoje znanje pa prenaša tudi na mlade. "Sem zelo vesela in hvaležna vsem tistim, ki so to opazili in me predlagali. V tem vidim odraz, da ima moje delo smisel. Kar se pa tiče slik, sem zelo vesela, ker so stvari sprejete tudi izven naših meja."

Priznanja letos prejmeta arheolog Miha Mlinar in Pašna skupnost mlečnih planin Občine Tolmin, zahvale pa glasbena skupina Bakalina, Matej Gaberšček iz Atletskega društva Posočje in prostovoljke projekta Starejši za starejše. Slavnostno pa bo tudi jutri, ko bodo na Šentviški Gori odprli novo večnamensko športno dvorano. Župan Uroš Brežan pojasnjuje: "Skupaj s krajani, z občani in občankami se bomo lahko na Šentviški planoti veselili te res velike pridobitve."

Večjo dvorano so namenili kulturnim in športnim dogodkom, kot telovadnico jo bodo uporabljali tudi učenci šentviške podružnične šole. Svoje mesto bodo tam dobila tudi lokalna društva in krajevna skupnost. Dober milijon vredna investicija, ki je bila zaključena že spomladi, je del številnih infrastrukturnih projektov, ki jih letos izvaja Občina Tolmin.

Meta Škvarč


Zadnji prispevki